6 Cărți de citit în fața șemineului

Pe 10 decembrie 2018 organizațiile societății civile se mobilizează în întreaga Europă: NICIO ZI FĂRĂ NOI!
10/12/2018
Femeie dispărută din Râmnicu Vâlcea, găsită de polițiști la Tetoiu
10/12/2018

Femeia din cabina 10
Ruth Ware
Traducere de Ciprian Șiulea

Jurnalista Lo Blacklock tocmai a primit misiunea vieții ei: o călătorie de presă la bordul exclusivistului vas de croazieră Aurora Borealis, care pornește în voiajul său inaugural în Marea Nordului.

La început, călătoria e cât se poate de plăcută: cabinele sunt luxoase, cinele sunt încântătoare, iar oaspeții — eleganți și șarmanți. Dar, pe măsură ce Aurora Borealis înaintează pe mare, atmosfera devine terifiantă, iar Lo e martoră la ceea ce pare un coșmar înfiorător: o femeie e aruncată peste bord.

Și totuși, pare să nu lipsească niciun oaspete, așa că vasul își continuă voiajul nestingherit, în ciuda încercărilor disperate ale lui Lo de a-i convinge pe cei din jur că s-a întâmplat ceva extrem de grav.

“Un thriller intens și imprevizibil, cu acțiunea plasată pe un vas de lux, la bordul căruia se întâmplă ceva îngrozitor… Ware a scris o variațiune extraordinară pe tema femeii în pericol, cu o protagonistă curajoasă și un decor claustrofobic.” – Sunday Times

“Un roman captivant ce îmbină stilul Agathei Christie cu atmosfera din Fata din tren.” – The Sun

“Nimeni nu știe să construiască mai bine decât Ruth Ware o atmosferă înfricoșătoare fără elementul supranaturalului, iar Femeia din cabina 10 constituie dovada incontestabilă pentru oricine se îndoiește de asta.” – New York Journal of Books


Liliacul
JO NESBØ
Traducere de Bogdan Perdivară

Primul volum din seria Harry Hole

Inspectorul criminalist Harry Hole de la Poliția din Oslo este detașat la Sydney ca să-i asiste pe omologii săi australieni în rezolvarea unui caz de crimă. Harry e liber să le ofere ajutor, însă a primit instrucțiuni clare să se țină departe de necazuri. Victima — o norvegiană de douăzeci și trei de ani — este o mică celebritate în țara ei.

Nefiind genul care să stea deoparte, Harry se împrietenește cu unul dintre detectivii însărcinați cu investigarea cazului și cu unul dintre martori, implicându-se tot mai mult în găsirea ucigașului. Împreună, cei trei descoperă că uciderea tinerei face parte dintr-un șir de cazuri neelucidate, tiparul crimelor indicând că autorul ar fi un psihopat care acționează în toată țara.

Pe măsură ce se apropie tot mai mult de criminal, Harry începe să se teamă că nimeni nu este în siguranță, cu atât mai puțin cei implicați în rezolvarea cazului.
Oare îl vor prinde pe ucigaș înainte să facă o nouă victimă?

“Un debut de serie excepțional!” – Sunday Times

Nesbo este un scriitor foarte înzestrat, care știe să construiască o poveste, urcându-te ușor până în vârful rollercoaster-ului înainte să te împingă vertiginous către un deznodământ pe care nu l-ai bănuit nicio clipă.” – Scottish Express

“Încă de la romanul său de debut, Nesbo atacă frontal clișeele thrillerului, oferindu-ne o abordare originală a genului.” – The Independent

Moștenirea
Yrsa Sigurdardóttir
Traducere de Liviu Szoke

Primul volum din seria Freyja și Huldar

Moștenirea este primul roman dintr-o nouă serie fascinantă care îi are drept protagoniști pe psihologul Freyja și detectivul Huldar.

Singura persoană care ar putea deține cheia unui tulburător caz de crimă este Margrét, fiica de șapte ani a victimei. Fetița a fost găsită ascunsă în camera unde a murit mama ei, însă refuză să vorbească.

Proaspăt promovat și depășit de situație, detectivul Huldar apelează la Freyja, expertă în lucru cu tinerii traumatizați. Freyja, care nu are încredere nici în poliție în general, nici în Huldar în particular, nu e tocmai încântată de colaborare, dar e hotărâtă s-o protejeze pe micuța Margrét.

Ceea ce se dovedește a fi o sarcină dificilă. Criminalul lasă indicii ciudate, dar oare vor putea Huldar și Freyja să descifreze misterul? Și dacă da, oare vor fi ei următoarele victime?

“Excepțional! Cel mai bun roman de până acum al Yrsei.” – The Globeand Mail

“Un roman care îi va ține cu sufletul la gură pe fanii crime-ului nordic.”- Library Journal

Yrsa rămâne regina thrillerului islandez.” – The Guardian

Străinul de acasă
Shari Lapena

Traducere de Alexandra Fusoi

De la autoarea bestsellerului Cuplul din vecini
#1 Bestseller Canadian
New York Bestseller
UK Sunday Times Bestseller 

Karen și Tom Krupp sunt un cuplu fericit și au o casă minunată în nordul statului New York. Dar, într-o seară, Tom se întoarce acasă și descoperă că soția lui a dispărut, indiciile sugerând că totul s-a petrecut în mare grabă.

Tom se trezește cu poliția la ușă și e informat că soția lui a avut un accident de mașină pentru că gonea cu mare viteză într-o parte rău famată a orașului.

Ajuns la spitalul unde Karen a fost transportată, descoperă ușurat că soția lui a avut noroc și nu s-a ales decât cu o comoție și câteva zgârieturi. Totuși, Karen nu-și poate aminti deloc ce căuta acolo.

Karen se întoarce acasă cu Tom, hotărâtă să-și continue viața. Dar apoi își dă seama că lucrurile din căminul ei au fost mișcate de la locul lor.

Ceva nu e în regulă. Cineva a fost în casa ei. Iar poliția insistă cu întrebările.

Pentru că în această casă fiecare e un străin. Fiecare are un secret pe care vrea să-l țină ascuns.

Lapena știe să dozeze magistral toate elementele surpriză, culminând cu finalul absolut memorabil.” – Associated Press

“Noul roman al lui Lapena e atât de captivant, încât pur și simplu nu-l poți lăsa din mână.” – Publishers Weekly

“După ce vei citi Străinul de acasă, vei dormi multă vreme cu lumina aprinsă.” – Purewow

Lasă-mă să mint
Clare Mackintosh
Traducere de Mihaela Ionescu

„ Nu încape niciun dubiu, o scriitoare foarte talentată.” – Lee Child

De la autoarea bestsellerurilor internaționale Te las să pleci și Te văd

În urmă cu un an, Caroline Johnson a hotărât să-și încheie viața în mod brutal – s-a aruncat în mare la doar câteva luni după ce soțul ei s-a sinucis în același fel. De atunci, fiica lor, Anna, se străduiește să se împace cu pierderea părinților.

Acum, după ce a născut un copil, Annei îi este dor de mama ei mai mult decât oricând și începe să pună la îndoială versiunea oficială asupra morții părinților. Dar, cercetând trecutul, își pune în pericol propriul viitor.

Uneori, e mai bine să lași lucrurile așa cum sunt…

“Un roman ingenios și subtil.” – Entertainment Weekly

“Surprinzător la fiecare pas și înțesat cu răsturnări de situație.” – Shari Lapena, autoarea romanului Cuplul din vecini

“Am citit Lasă-mă să mint pe nerăsuflate… E un roman inventiv, surprinzător și impecabil construit.”- Sarah Vaughn, autoarea bestsellerului Anatomy of a Scandal

Printre rânduri
Donna Leon
Traducere de Ionela Chirilă

Roman din seria Guido Brunetti

Într-o după-amiază, comisarul Guido Brunetti primește un telefon disperat de la directorul unei prestigioase biblioteci din Veneția. Au fost furate mai multe cărți rare. După câteva interogatorii, rezolvarea cazului pare simplă: făptașul trebuie să fie bărbatul care a cerut să consulte volumele, un profesor american de la o universitate din Kansas. Singura problemă este că profesorul a fugit mai devreme în ziua aceea, iar după ce comisarul face verificări, descoperă că profesorul nu există.

Pe măsură ce investigațiile avansează, numărul suspecților crește, iar când un teolog aparent inofensiv, care și-a petrecut mulți ani citind în bibliotecă, este descoperit asasinat, Brunetti e nevoit să-și schimbe părerea despre ce anume face ca un om să fie vinovat sau nevinovat.

Există vreo legătură între cărțile furate și moartea teologului?

Donna Leon e una dintre cele mai originale și mai talentate autoare contemporane de romane crime, iar comisarul Brunetti face o figură aparte în galeria detectivilor.” – Sydney Morning Herald

“Una dintre cele mai reușite și mai subtile serii polițiste din toate timpurile.” – The Washington Post

“Inspirată de evenimente reale – furtul de cărți de la Biblioteca Girolamini din Napoli –, Printre rânduri îi va delecta pe bibliofili, dar le va și strecura teamă în suflet.” – Boston Globe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.