Cercetașii vâlceni au adus “Lumina Păcii de la Bethlehem”

Casă – monument istoric din Băile Olănești, afectată de un incendiu declanșat de un coș de fum
16/12/2018
Moş Crăciun vine la Grădina Zoologică din Ostroveni, dar şi la copiii din Petrişor
17/12/2018

Ne-am întors de la Linz – Austria, unde 12 cercetaşi din centrul local “Mircea cel Bătrân” și 2 din centrul local “Posada” Perişani, am participat cu delegația Organizaţiei Naţionale “Cercetaşii României” la ceremonia ecumenică de preluare a “Luminii Păcii de la Bethlehem” care a avut loc în Neue Cathedrale (catolică)

Cercetaşii vâlceni au vizitat Viena și Budapesta și orașul cercetaşilor care au găzduit evenimentul din acest an. Ceremonia, la care au participat aproape 2.000 de cercetaşi din Europa, Australia și Statele Unite ale Americii, a fost impresionantă și s-a desfăşurat sub semnul bucuriei de a împărtăși “Lumina Păcii de la Bethlehem” și dorinței arzătoare de a face ca lumea de azi și de mâine sa fie mai bună, cu pace și bunăvoire intre oameni.

Am avut sprijinul duhovnicesc al IPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, care ne-a dat binecuvântarea la plecare, și cuvintele de îmbărbătare ale părintelui Marian de la Biserica Maica Domnului. Mulţumim gazdelor noastre, cercetaşii din Viena și Linz, liderilor Thomas și Peter, și nu în ultimul rând firmei “Silva Crisflor” care ne-a asigurat serviciul de transport cu microbuzul.

Fiecare delegaţie s-a fotografiat în faţa altarului, împreună cu preotul parohiei ortodoxe române din Linz, Emanuel Sorin Bugner, Romeo Moșoiu, șeful centrului local “Sfântul Nicolae” București, și Iuliu Popovici – lider adult în centrul local “Mircea cel Bătrân” Râmnicu Vâlcea.

Nicolaie Almași
Președinte
Centrul local Mircea cel Bătrân al
Organizației Naționale Cercetașii României

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.