Întâlnire de lucru desfășurată la sediul Instituției Prefectului pe tema problemelor existente în rețeaua de drumuri din județul Vâlcea

Cristian Buican propune introducerea în Legea Bugetului de Stat a finanțarii tuturor tronsoanelor autostrăzii Sibiu-Pitești
11/02/2019
Incendiile din stația de sortare a deșeurilor din Stolniceni, în atenția prefectului Marin Florian
12/02/2019

Rezolvarea problemelor existente pe rețeaua de drumuri naționale din județul Vâlcea a reprezentat și reprezintă o preocupare permanentă, atât a Instituției Prefectului Vâlcea cât și a Consiliului Județean Vâlcea, astfel că, în cursul zilei de luni 11 februarie 2019, ora 11.00, prefectul județului Vâlcea, Florian Marin,împreună cu președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, au convocat o întâlnire de lucru la sediul Instituției Prefectului județului Vâlcea, pe mai multe teme ce țin de problematica amintită.

La această întâlnire au participat, alături de conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, în frunte cu directorul general al direcției, Alin Golumbeanu și șeful SDN Vâlcea, Lăcrămioara State, inspectorul șef al IPJ Vâlcea, comisar Cosmin Adrian Iana, alături de șeful SPR Vâlcea, comisar șef Florian Ioniță, iar în calitate de invitat, a participat și președintele Centrului pentru Prevenirea Accidentelor de Circulație, Bogdan Florin Țigaret.

De asemenea, au fost prezenți: Ioan Tamaș, director al Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Vâlcea și Laurențiu Papa, șef Serviciu Monitorizare Servicii Deconcentrate din cadrul Instituției Prefectului Vâlcea.

În cadrul discuției au fost abordate următoarele probleme principale:

  1. Reabilitarea şi refacerea platformei drumurilor naţionale pe sectoarele afectate de alunecări de teren (exemplu: DN 64 la Băile Olăneşti, de la km 134+367 – km 134+416, DN 67 la Bărbăteşti, km 160+240, DN 67 B la Măciuca, km 92+300, DN 7 A Brezoi – Petroșani, porțiunea Voineasa – limita județ Hunedoara);
  2. Măsuri de creştere a siguranţei circulaţiei şi reducerea numărului de accidente rutiere pe reţeaua de drumuri naţionale prin:

a) montarea unor separatoare de circulaţie pe sectoare de drum ale DN7, din localitățile Bujoreni și Călimănești;

b) amenajarea unor sensuri giratorii în punctele:

– DN 67, intersecţie cu DJ 649 (Băile Govora);
– DN 7, intersecţie centură Călimăneşti (mănăstirea Turnu);
– DN 7,intersecţie cu DN 67(Budești)

c) montarea de parapet metalic şi beton pe sectoarele unde acesta este degradat, respectiv:

– DN 7, comuna Câineni (Robeşti);
– DN 7, comuna Racoviţa (Tuţuleşti);
– DN 7, comuna Milcoiu.

  1.  Salubrizarea zonelor adiacente drumurilor naţionale şi menţinerea stării de curăţenie a acestora (montarea de pubele, ridicarea periodică a deşeurilor colectate etc.);
  2.  Analiza sectoarelor de drumuri naţionale în care se înregistrează băltiri cu acumulare de apă pe platforma acestora, în special în perioadele cu exces de umiditate (precipitaţii abundente, topirea stratului de zăpadă etc.), precum cele din oraşul Călimăneşti, strada Calea lui Traian, punctul Sfrengheş sau  cele din comuna Câineni, punctul Balta Verde.
  3.  Programul de investiţii al D.R.D.P. Craiova, respectiv S.D.N. Vâlcea, pentru reţeaua de drumuri naţionale din judeţ.

Pentru o parte a problematicii menționate, conducerea D.R.D.P. Craiova a precizat și termene de rezolvare, o altă parte care ține de buget și investiții, urmând a fi reluată ca discuție, la o ședință din cursul lunii aprilie 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.