Daniela Nane, de DRAGOBETE pe scena Teatrului Anton Pann

Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru: De ce consumă elevii și studenții elitiști substanțe psihotrope?
18/02/2019
RescEU: Mecanismul de protecție civilă al Uniunii Europene va fi actualizat pentru a crește capacitatea de reacție
18/02/2019

Cine nu a auzit de Daniela Nane, frumoasa actriță pe care mulți o cunosc doar din filme, din spectacole de teatru sau de la televizor. Pe Daniela Nane o puteți întâlni pe 24 februarie într-un spectacol de muzică și poezie intitulat ”Pianul cu poeme” eveniment care va avea loc la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea.

“Pianul cu poeme” este un recital de muzică și poezie de dragoste, susținut de actrița Daniela Nane. Poezia pornește de la dragostea adolescentină, trecând prin diferitele ipostaze ale iubirii, până la regăsirea sufletească în deplină iubire necondiționată. In acest recital actrița Daniela Nane va fi acompaniată de celebra pianistă Ioana Maria Lupașcu. Din 2010, de când a fost conceput acest spectacol, intitulat atât de sugestiv “Pianul cu poeme”, a fost prezentat de zeci de ori  atât în țară cât și în străinătate: la Ateneul Roman, în splendide săli din palate (Palatul Cercului Militar, Palazzo Milano, Palatul Mogoșoaia, Castelul Miclăușeni), în Filarmonici (Ploiești, Satu Mare, Brasov, Craiova s.a.), la Opera (în Festivalul Mozart la Opera din Brașov, la Opera Românã din Bucuressti, la Opera Comică pentru copii), dar și în săli intime (Muzeul Unirii din Iași, Conacul Manasia) sau săli de spectacol cu peste 400 de locuri. Publicul reacționează spectaculos peste tot, pentru că recitalul este clădit cu maiestrie și interpretat cu emoție și virtuozitate, astfel încât să declanșeze catharsisul. Pianul conduce publicul pe note muzicale semnate de mari compozitori români sau încântă cu prelucrări folclorice inedite.

“Pianul cu poeme” este un recital de calitate, care corespunde unor înalte standarde si pe care oamenii ar fi încântați să îl primească în dar în orice colț al lumii. Este numai bine venit acest recital de muzică și poezie de dragoste, într-o zi în care la români se sărbătorește dragostea- Dragobetele.

În continuare vă oferim câteva amănunte despre activitatea celor două artiste prezente, duminică 24 februarie, de la ora 19.00 pe scena Teatrului,Anton Pann din Rm Vâlcea.

Daniela Nane este actriţă la Teatrul Bulandra din București din 1995, de când a absolvit Academia de Teatru și Film din Bucureşti, la clasa profesorilor Mircea Albulescu, Adrian Titieni, și Cătălin Naum. A debutat în teatru în iunie 1995, sub îndrumarea regizoarei Cătălina Buzoianu, în spectacolul “Patul lui Procust”, după care au urmat alte zeci de spectacole, precum: „O scrisoare pierdută”, „Scandal la Palermo”, „Fuga” şi noile producţii realizate în regia lui Andrei Şerban – “Omul cel bun din Seciuan” şi în regia lui Alexandru Darie – “Conversaţie după înmormântare”. Tot în 1995 debutează şi în film, în “Eu sunt Adam”, în regia lui Dan Piţa, urmând roluri în filme de lungmetraj sau de televiziune, românesti sau internaţionale.

Pianista Ioana Maria Lupașcu în prezent este solistă concertistă a Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești. Este o prezență constantă pe scene din Italia, România, Elveția, Belgia, Turcia și Spania. A cântat sub baghetele unor dirijori importanți: Jean Francois Antonioli (Elvetia), Ladislau-Petru Horvath (Italia), Sabin Pautza, Tiberiu Soare, Theo Wolters ( Olanda). In 2007 i-a aparut CD-ul “Live Piano Solo”, iar în 2009 CD-ul “Piano Recital”. Tot în 2009 a lansat romanul autobiografic–„Prințul Baghetei”. In 2012 aduce ca inovație scenică alăturarea muzicii clasice și dansului flamenco reprezentat de Lucas Molina, în spectacolul SEDUCCION. Sunt multe de spus despre activitatea celor două artiste care ne vor încânta în seara zilei de 24 februarie pe scena Teatrului Anton Pann din Râmnicu Vâlcea. Vă așteptăm să le cunoașteți și să vă bucurați cu un recital de calitate.

Prețul unui bilet, 25 de lei. Pentru rezevări sunați la la 0773324352.

Daniela Ștefănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.