Președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican: Marile realizări ale “președintelui cu școala la barieră”

Laura Codruța Kövesi este procuror şef european
26/02/2019
Sondaj Consult Company: 2 din 10 români oferă cadou instrumente de scris
28/02/2019

În urma apariției în mass-media județului Vâlcea a unui material în care președintele CJ Vâlcea se laudă cu ”inaugurarea unui covor asfaltic de pe un podeț de 10 m”, ne vedem nevoiți să îi atragem atenția ”președintelui cu școala la barieră” că asemenea laude reprezintă o bătaie de joc la adresa vâlcenilor. Când faci ditamai festivitatea la care panglica e mai lungă decât lungimea obiectului inaugurat înseamnă că nu mai ai simțul măsurii și ești penibil. În lipsa unor preocupări serioase privind dezvoltarea durabilă a județului pe care vremelnic îl conduce, de 3 ani de zile, Rădulescu se laudă cu cârpeli și tăieri de panglici degeaba.

Pentru a pune în context inaugurarea lucrărilor la cele 3 podețe cu care se laudă domnul Rădulescu, vâlcenii trebuie să știe că în județul Vâlcea, pe drumurile județene, sunt 285 de poduri, podețe și pasaje. Astfel, în aproape 3 ani de zile de când conduce Consiliul Județean, ”președintele cu școala la barieră” a modernizat doar 1,05% din total. Subliniem că în conformitate cu informațiile oficiale ale Regiei Județene de Drumuri și Poduri Vâlcea, în județul Vâlcea, 46 de poduri și podețe de pe drumurile județene necesită reparații capitale, fiind într-o stare avansată de degradare. Mai mult decât atât, majoritatea celor 285 de poduri și podețe sunt construite în anii 1960-1980 și ar necesitata modernizare.

Având în vedere toate aceste aspecte, președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, reamintește opiniei publice că a propus încă din anul 2016 realizare unui document programatic în materie de infrastructură rutieră, un Master Plan de drumuri judeţene pe minim 10 ani. În opinia parlamentarului liberal, realizarea unui master plan pentru infrastructura rutieră reprezintă singura posibilitate de dezvoltare corectă şi transparentă a judeţului Vâlcea. Deputatul Cristian Buican este convins că un astfel de document ar asigura un cadru propice dezvoltării durabile şi ar da un semnal puternic de stabilitate şi transparenţă investitorilor, care ar cunoaşte priorităţile judeţene în materie de infrastructură rutieră pe următorii 10 ani. Un astfel de Master Plan ar avea rolul de a valida, ştiinţific, necesităţile de conectivitate şi accesibilitate a zonelor cu potenţial de dezvoltare din judeţ, de a îmbunătăţii activitatea de administrare a drumurilor şi de a prioritiza investiţiile în infrastructura rutieră, pentru utilizarea cât mai eficientă a resurselor disponibile.

”De 3 ani de zile, «președintele cu școala la barieră» nu a făcut nimic serios în materie de infrastructură de transport. Vine acum și se laudă că a modernizat 3 podețe, în timp ce alte 46 de poduri și podețe de pe drumurile județene stau să cadă și pun în pericol viața vâlcenilor ce circulă pe ele. Eu am propus încă din 2016 realizarea unui Master Plan pentru drumurile judeţene, un program multi-anual de investiții, asumat de toți decidenții, pe o perioadă de 10 ani, pe criterii obiective, cu date ștințifice. Nu trebuie să inventăm noi roata. În județele dezvoltate, precum Clujul, astfel de programe există și și-au dovedit viabilitatea” a declarat președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.