„Steaua fără nume” în premieră la Teatrul Municipal Ariel Râmnicu Vâlcea, în cadrul Zilelor Imnului Național

Brezoi: Accident rutier pe DN 7 – autoturism răsturnat la Proieni
23/07/2019
Actorii Teatrului ANTON PANN pe scena Teatrului Vechi MIHAI EMINESCU din Oravița
23/07/2019

Duminică, 28 iulie 2019, de la ora 18.00, Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea vă invită la premiera spectacolului pentru publicul larg „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, regia și scenografia Vlad Popescu, la Cinematograful Geo Saizescu

Spectatorii sunt invitați ca prin intermediul acestui spectacol să descopere frumusețea teatrului într-o reprezentație ce aduce pe scena vâlceană comedia “Steaua fără nume” în care personajele din opera lui Mihail Sebastian își exprimă fără niciun fel de ocolișuri nevoia de cunoaștere, fiind într-o continuă căutare a sinelui, iar în cele din urmă predomină nevoia firească și umană de a iubi și de a fi iubit. Misterul rămâne în prim-plan deoarece nu se poate descifra nicio certitudine de reciprocitate a acestei armonii existențiale.

Despre spectacol, regizorul Vlad Popescu a declarat: „Steaua fără nume” este povestea tragi-comică a coliziunii dintre două universuri, a doi oameni cu principii total diferite de viață, a căror întâlnire și șansă de a se întâlni și iubi nu ar fi fost posibilă, dar care, printr-o întâmplare – sau nu, pentru o clipă, ajung să se contopească, să se completeze și să se transforme. Dar pentru că orice comedie respectabilă are la bază o dramă, siguranța și confortul, teama de-a nu fi judecat, de-a deține „controlul” înving întotdeauna fragilitatea existenței libere, spontane, exuberante a iubirii. Aici un rol dominant îl are și societatea, „gura târgului”, o prezență invizibilă, malefică, a mediocrității, care are drept scop nimicirea oricărui lucru particular, care are nevoie să știe tot, să vadă tot, să controleze tot. Masa asta uniformă de gândire creează tipare, pune presiune și, de cele mai multe ori, distruge vise, indivizi, vieți.

Din distribuţia spectacolului, cea indicată de autor, fac parte actorii: Anca Olteanu (Necunoscuta), Ionuț Mocanu (Profesorul), Cătălina Sima Getsck (Domnişoara Cucu), Gabriel Popescu (Şeful gării), Alin Păiuș (Udrea), Cristian Stanca (Grig), Mădălina Floroaica (Eleva), Georgiana Marin (Ţăranca), Julliet Attoh (D-na Grigorescu), Dan Constantin (Pascu), Camelia Constantin (Ichim), Alin Holcă (Conductorul).

Spectacolul face parte din repertoriul Teatrului Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea și premiera va avea loc în cadrul programului manifestărilor dedicate Zilelor Imnului Național (perioada 26-29 iulie 2019) organizat de către Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și de parteneri.

Rezervările se pot face la numerele de telefon 0741.287.911 / 0350.427.500, iar biletele se pot achiziționa de la Cinematograful „Geo Saizescu” (B-dul Tineretului, nr 2A, Râmnicu Vâlcea, cartier Ostroveni) în intervalul orar 10.00-22.00.

Sunteți așteptați cu drag la teatru!

Pentru mai multe detalii privind activitatea Teatrului Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea și a Cinematografului „Geo Saizescu”, urmăriți:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.