Incendiu în Olănești Sat

Olteania și Muntenia Brunch la Costești, în grădina familiei Mesea
26/09/2019
Teatrul Anton Pann: MAGIE… gen. Cine a zis că magia e pentru copii nu a văzut spectacolul ăsta!
27/09/2019

Joi, 26 septembrie 2019, în jurul orei 22.00, pompierii militari au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit la o casă de locuit din orașul Băile Olănești, Olănești Sat. Alături de pompierii militari a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Olănești.

Până la stingerea incendiului, au ars: acoperișul casei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de cca. 60 metri pătrați, mobilierul, materiale textile și tâmplăria din două camere și acoperișul unei anexe, construit din lemn cu învelitoare din tablă pe cca. 20 metri pătrați.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este căderea jarului dintr-o sobă pe materiale combustibile.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, pompierii vă reamintesc că trebuie respectate următoarele reguli:

• asiguraţi izolarea termică a sistemelor de încălzit faţă de materialele combustibile din apropierea acestora;
• utilizaţi sistemele de încălzire respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului în ceea ce priveşte alimentarea cu combustibil;
• asiguraţi, cel puţin o dată pe an, obligatoriu înaintea sezonului rece, controlul instalaţiilor şi al sistemelor de încălzire în vederea înlăturării defecţiunilor şi al asigurării funcţionării la parametrii normaţi;
• focarele mijloacelor de încălzire tehuiesc prevăzute cu uși, care pe timpul funcționării, se menţin închise;
• în fața gurilor de alimentare a focarelor se pune o tăviță sau se amenajează o porțiune din material incombustibil (beton, gresie, tablă).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.