Campania națională „Verde la educație pentru circulație” derulată în Râmnicu Vâlcea și Drăgășani

Râmnicu Vâlcea: 17 nonagenari sărbătoriţi de Ziua Internaţională a Vârstnicilor
27/09/2019
Contribuie la cercetarea pentru combaterea cancerului – descarcă pe telefonul tău aplicația DreamLab
28/09/2019

Sâmbătă, 28 septembrie 2019, începând cu ora 11.00, în cadrul Campaniei naționale „Verde la educație pentru circulație”, IPJ Vâlcea și Lidl au organizat lecții interactive, în Râmnicu Vâlcea și Drăgășani

Activitățile s-au desfășurat în parcările magazinelor Lidl, din municipiul Râmnicu Vâlcea, pe bulevardul Dem Rădulescu, și municipiul Drăgășani, pe strada Tudor Vladimirescu.

Poliția Română și LIDL continuă să contribuie la educația rutieră a copiilor, prin campania națională ”Verde la educație pentru circulație”. Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani și constă în lecții interactive de educație rutieră, organizate simultan în parcările magazinelor Lidl din întreaga țară.

„Verde la educație pentru circulație” este un proiect de tradiție, care își propune, an de an, să aducă în atenția copiilor și părinților siguranța rutieră. Obiectivul campaniei este de a forma un comportament rutier responsabil în rândul copiilor, prin învățarea și respectarea regulilor de circulație, pentru ca pe termen lung, numărul și gravitatea accidentelor rutiere în care sunt implicați și copii să fie reduse. În cadrul evenimentului anual, cei mici află de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte în drumul lor spre școală, locul de joacă sau către casă, prin lecții interactive.

Anul acesta proiectul va avea în plus o componentă de joc cu întrebări legate de cunoștințe generale despre circulația pe drumurile publice, activitate care se va numi ”Surpriză sau amendă?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.