Cum eviţi situaţiile neprevăzute cu ajutorul obiectelor din geantă. TOP 3 lucruri care NU trebuie să lipsească unei femei

Accident rutier la Milcoiu – o femeie a ajuns la spital
14/11/2019
Accident rutier produs într-o intersecție din Călimănești
14/11/2019

Poşeta unei femei generează multe semne de întrebare, în special în rândul bărbaţilor, mai ales dacă e voluminoasă şi pare şi plină. Puţini sunt cei care înţeleg de ce în geanta unei doamne e nevoie de mai mult decât un portofel cu bani, carduri şi acte. Câteva lucruri alese înţelept şi puse în poşetă te pot scoate din situaţii neprevăzute. Cu o condiţie: în acest accesoriu feminin să domnească ordinea, nu haosul.

Iată un top 3 al lucrurilor care ar trebui să nu îţi lipsească din poşetă, ca să nu te poată lua nimic prin surprindere:

1. Telefonul

E lesne de înţeles că nimeni nu mai pleacă acum de acasă fără telefonul mobil. Acesta este primul lucru pe care trebuie să ai grijă să îl pui în geantă înainte să ieşi pe uşă, pentru că e accesoriul care te poate scoate din aproape orice impas: poţi suna la 112 în caz că eşti victima unei agresiuni sau martorul unei urgenţe, poţi asculta muzică în căşti în drum spre serviciu sau, pur şi simplu, poţi rezolva anumite task-uri cu un simplu apel.

Indiferent că ai un model scump de telefon sau unul mai comun, ai grijă să îl protejezi cu ajutorul unei huse, pentru că celelalte lucruri din poşetă l-ar putea deteriora. În plus, o husă bine aleasă şi schimbată periodic îţi poate scoate telefonul vechi din anonimat. În magazinele de specialitate sau chiar şi pe site-uri găseşti zeci de modele de huse pentru telefon la preţuri mai mult decât accesibile. Pentru un plus de originalitate, poţi să îţi faci un stoc de astfel de huse, pe care să le accesorizezi cu ţinuta ta zilnică.

2. Un kit feminin de urgenţă

Un kit de urgenţă din poșeta unei femei nu se referă la o trusă de prim ajutor sau o trusă mecanică pentru situaţiile când se strică maşina. Ci se referă la un portofel sau portfard, de mici dimensiuni, în care să încapă:

  • o trusă basic de machiaj: corector, pudră, blush şi un ruj – pentru situaţiile când, de la job, trebuie să ajungi la un party sau o întâlnire şi ai nevoie să îţi retuşezi machiajul
  • o pereche de lenjerie intimă, câteva tampoane şi absorbante zilnice – folosite tot pentru situaţii neprevăzute
  • o periuţă şi o pastă de dinţi de mici dimensiuni – nu se ştie niciodată când trebuie să înnoptezi în altă parte decât acasă

3. Un spray cu piper

Un tub de mici dimensiuni cu spray cu piper e o alegere înţeleaptă şi un obiect ce ar trebui să se regăsească obligatoriu în geanta unei femei. Statisticile Poliţiei arată că, în ultimii ani, s-au înmulţit agresiunile de stradă, iar femeile sunt victime frecvente. Un spray cu piper ţi-ar putea fi de mare ajutor dacă te prinde seara pe stradă sau ajungi în locuri mai izolate şi necirculate ale oraşului.

Desigur că, alături de recipientul de autoapărare, trebuie să pui şi o doză zdravănă de curaj şi să nu te pierzi cu firea dacă simţi că eşti urmărită, ca să poţi acţiona şi să te aperi.

Tu ce crezi? ce alte lucruri ar fi indispensabile în poşeta unei femei?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.