Paramedicii de la SMURD au asigurat nașterea unui copil într-o zonă greu accesibilă din satul Valea Gradiștei

Accident rutier produs într-o intersecție din Călimănești
14/11/2019
Valea Oltului, la Câineni – un TIR a derapat și a ieșit în decor
15/11/2019

Joi, 14 noiembrie 2019, în jurul orei 13.20, membrii echipajului SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “General Magheru” al judeţului Vâlcea au intervenit pentru acorodarea primului ajutor calificat în cazul unei femei însărcinate care se afla la domiciliu, în comuna Grădiştea, satul Valea Gradiştei, într-o zonă greu accesibilă.

Pentru a ajunge la locul intervenţiei, paramedicii au mers pedestru pe o distanţă de aproximativ 1,5 km. Paramedicii de la SMURD Grădiştea, sub îndrumarea medicului coordonator din dispecerat, au primit indicaţiile necesare pentru a asigura naşterea copilului în condiţii de siguranţă. Ajunşi la faţa locului, aceştia au constatat că femeia, în vârstă de 37 de ani, născuse deja.

Paramedicii au asigurat oprirea hemoragiei prin clamparea cordonului ombilical, după care, atât mama copilului cât şi copilul au fost predați unui echipaj SAJ, ajuns între timp la faţa locului, ulterior fiind transportați în siguranţă la Compartimentul Primiri Urgente Horezu şi apoi la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie Vâlcea, pentru îngrijiri suplimentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.