Rețea de proxenetism destructurată de DIICOT Vâlcea

Învățare și testare online DIGITALIADA
15/11/2019
Restricții temporare de circulație la Câineni și Prundeni – 18 noiembrie 2019
18/11/2019

Joi, 14 noiembrie 2019, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vâlcea, împreună cu un procuror DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea, au efectuat 5 percheziții domiciliare, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în proxenetism.

Polițiștii au descins la 5 locații, 2 pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea și 3 pe raza municipiului Sibiu, fiind vizați un bărbat de 34 și o tânără de 26 din municipiul Râmnicu Vâlcea și un bărbat de 35 de ani din orașul Brezoi.

În fapt, în vara anului 2019, aceștia ar fi determinat și înlesnit prin diferite metode practicarea prostituției de către 5 femei, 3 dintre ele fiind minore, pe raza municipiilor Râmnicu Vâlcea, Sibiu și Pitești.

De asemenea, aceștia ar fi urmărit racolarea de tinere minore aflate în situații vulnerabile cărora le-ar fi promis câștigarea unor sume de bani din practicarea prostituției.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 1.400 de euro, 21.490 de lei, 2 laptopuri, 6 telefoane mobile, 8 SIM-uri, 5 stick-uri, cheile și documentele unui autoturism și mai multe documente.

Cele trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore, fiind conduse la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, astăzi urmând a fi prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestarea preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, polițiștilor de la acțiuni speciale din Vâlcea și Sibiu și al jandarmilor din Vâlcea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.