Râmnicenii s-au implicat în campania de colectare a deşeurilor electrice şi electronice

Un an de Netflix, cadou pentru clienţii comuni Vodafone și UPC la achiziţionarea de servicii
21/11/2019
Deputații europeni vor vota noua Comisie Europeană pe 27 noiembrie
21/11/2019

Locuitorii Râmnicului au dovedit că se pot adapta cerinţelor actuale ale gestionării deşeurilor şi au răspuns în număr mare invitaţiei de a lua parte la campania ”România reciclează”, de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi a bateriilor uzate, derulată la mijlocul săptămânii trecute de către Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, în parteneriat cu Asociaţia Environ şi cu Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB).

În cele şase ore cât a funcţionat punctul de colectare de la sediul fostului Liceu Oltchim s-au strâns aproximativ trei tone de astfel de echipamente, cei care le-au predat fiind răsplătiţi cu tichete cadou cu valori de 10, 20 sau 30 de lei (în funcţie de cantitatea de deşeuri predată) totalizând 3.300 lei.

Comparativ, la ediţia precedentă a campaniei, derulată în luna iulie a acestui an, cantitatea de DEEE colectată a fost de doar două tone.

Programul „România Reciclează” îşi propune să crească gradul de informare şi conştientizare al populaţiei cu privire la necesitatea colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.