Roboți în ajutorul unui tânăr la Shopping City Râmnicu Vâlcea

Studiu momondo: Zonele Kiss & Fly – cele mai romantice aeroporturi
07/02/2020
Incendiu izbucnit la un depozit de furaje din Berbești
07/02/2020
  • Expoziție interactivă cu roboții Bionic Royals pentru strângere de fonduri
  • Intrarea este liberă, dar orice donație este binevenită 

Tehnologia, inventivitatea și dorința de a face bine se întâlnesc weekendul acesta la Shopping City Râmnicu Vâlcea, sub forma unei super expoziții de robotică. Creațiile mecanizate vor fi expuse în centrul comercial pe 8 februarie, între 10:00 și 22:00, cu scopul de a strânge fonduri pentru tratamentul unui adolescent de 17 ani ce suferă de distrofie musculară.

Imaginați și, ulterior, asamblați de către liceenii din echipa „Bionic Royals” a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, roboțeii vor putea fi controlați de către orice vizitator, în schimbul unei donații, oricât de mici. Toate sumele colectate, astfel, vor merge către Robert, un tânăr de 17 ani țintuit într-un scaun cu rotile și care urmează numeroase tratamente costisitoare, atât medicamentoase, dar și sub forma ședințelor de kinetoterapie și consiliere psihologică.

În testarea roboților, oamenii vor beneficia de ajutorul membrilor asociației de robotică care stau la dispoziția oamenilor care doresc să sară în ajutorul lui Robert.

Echipa de robotică Bionic Royals

Membrii Bionic Royals funcționează în cadrul comunității FIRST care susține dezvoltarea tinerilor în domeniul STEM. Echipa este formată din elevi de liceu și mentori care, împreună și dornici de schimbare, proiectează și construiesc roboți pentru competiția First Tech Challenge. Totuși, aceștia nu se concentrează doar pe crearea roboților, ci se implică și în activități caritabile unde pot găsi utilitatea propriilor producții.

Mai multe detalii despre cazul lui Robert, dar și despre echipa de liceeni, pot fi aflate de pe site-ul Shopping City Râmnicu Vâlcea, precum și de pe pagina de Facebook. 

Despre Shopping City Râmnicu Vâlcea

Shopping City Râmnicu Vâlcea este poziţionat pe malul râului Olt și este cel mai modern centru comercial din regiune. Construit pe un teren de aproximativ 12 hectare, Shopping City Râmnicu Vâlcea oferă vizitatorilor săi un mix unic de retail și divertisment, atent croit pentru a răspunde nevoilor locuitorilor din regiune.

Oferta Shopping City Râmnicu Vâlcea include branduri internaţionale şi locale – modă şi accesorii, beauty, articole sportive, tehnologie, home&deco, jucării şi produse pentru copii, dar și un food court extins şi spaţii multiple de divertisment – loc de joacă, sală de jocuri şi o terasă exterioară, cu vedere unică spre râul Olt, pentru petrecerea timpului liber şi evenimente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.