Bicicliști luați la control de polițiștii vâlceni

Vâlcea: 23 de controale efectuate de polițiști pentru verificarea modului de asigurare a securităţii armelor şi al muniţiilor
10/02/2020
AJOFM Vâlcea informează: Subvenţii acordate angajatorilor care încadrează în muncă șomeri
10/02/2020

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Vâlcea au acționat în weekend în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier, pentru depistarea şi sancționarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive și pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică și a reducerii numărului şi a consecinţelor accidentelor rutiere grave.

În urma analizelor efectuate de Poliția Rutieră Vâlcea s-a constatat că, în anul 2019, la nivelul județului Vâlcea, principala cauză de producere a accidentelor rutiere au fost abaterile bicicliștilor.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 213 sancțiuni contravenționale, din care 93 de abateri au fost săvârșite de către bicicliști, 10 dintre aceștia fiind și sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea au fost reținute și 28 de permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Acțiunile de control vor fi desfășurate de Poliția Rutieră Vâlcea și în perioada următoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.