Vâlcea: Doi soți riscă ani grei de pușcărie pentru că și-au omorât bunicul în bătaie

Mesaje de încurajare primite de naționala de baschet, care va juca împotriva campioanei mondiale – Spania
18/02/2020
Care este bugetul pe termen lung al Uniunii Europene și cum ne afectează?
18/02/2020
Un tânăr din Popești acuză patru persoane pentru că ar fi fost sechestrat și agresat

imagine - ARHIVĂ

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Cornăţanu Laurenţiu şi Cornăţanu Adina Maria, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

În cursul zilei de marți, 18 februarie 2020, inculpaţii Cornăţanu Laurenţiu şi Cornăţanu Adina Maria, aflaţi în stare de reţinere, urmează a fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada 12-14 februarie 2020, ambii inculpaţi au exercitat la locuinţa de domiciliu, acte de agresiune fizică de o intensitate ridicată asupra victimei G.V., în vârstă de 84 de ani, bunicul inculpatei Cornăţanu Adina Maria cu care aceştia convieţuiau, provocându-i victimei leziuni traumatice severe care i-au provocat în final decesul,  survenit în data de 16 februarie 2020 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde victima se afla internată din data de 15 februarie 2020.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Poliţiei Râmnicu Vâlcea, Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Vâlcea şi Serviciul Operaţiuni Speciale Vâlcea.

Cercetările sunt continuate de oamenii legii pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

***

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.