Proiect fotografic inedit: facilităţile de depozitare a deşeurilor din Râmnicu Vâlcea au impresionat un artist fotograf belgian

Guvernul României – Comunicat de presă cu privire la cazurile de infecție cu COVID-19
25/02/2020
3,45 milioane lei pentru Centrul de Asistenţă Medico – Socială Lădeşti
26/02/2020

Prezentă luni, 24 februarie 2020, în Râmnicu Vâlcea, pentru a documenta facilităţile locale de depozitare şi prelucrare a deşeurilor, artistul fotograf Laura Van Severen a fost plăcut impresionată de felul în care arată Depozitul de deşeuri de la Feţeni, staţia de compost sau fosta groapă de gunoi – acum închisă ecologic – de la Râureni.

Documentarea – în a cărei organizare este asistată de fotojurnalistul Andrei Becheru – face parte dintr-un proiect fotografic ce vizează facilităţi similare din 6 ţări europene – România, Spania, Belgia, Olanda, Portugalia şi Grecia – în ţara noastră urmând să fie vizitate aproximativ 15 oraşe ce deţin sisteme de depozitare a deşeurilor aprobate de către Ministerul Mediului; la finalul demersului, estimat pentru luna aprilie a acestui an, se intenţionează organizarea unei expoziţii în fiecare dintre ţările vizitate.

Laura van Severen a absolvit cursurile Şcolii de Arte KASK din Ghent – Belgia, activitatea sa concentrându-se pe peisaje naturale în locaţii geografice diferite, precum şi asupra modului în care oamenii interacţionează cu acestea. În 2015, Laura Van Severen a fost selectată printre cei 10 tineri artişti de top belgieni de către publicaţia .TIFF; de asemenea, a avut expoziţii în Belgia, Olanda, Italia, Mexic şi Spania.

Depozitul ecologic de deşeuri de la Feţeni a fost finalizat în anul 2009, fiind unul dintre marile proiecte de succes din România cu finanţare europeană în cadrul Programului ISPA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.