ISU Vâlcea: alege să fii voluntar!

Accident rutier la Proieni – un șofer beat a intrat cu mașina într-un cap de pod
02/03/2020
Râmnicu Vâlcea: Sute de noi copaci pe domeniul public – Pieţe Prest SA a început plantările de primăvară
02/03/2020

foto: Vocea Olteniei

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a lansat semenilor o provocare, aceea de a deveni voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din România.

Demersul are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului general vor consta în participarea la misiunile de intervenţie, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Proiectul, intitulat „Salvator din pasiune”, se va derula începând cu data de 2 martie 2020.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori  sunt următoarele:

  • vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
  • apt din punct de vedere medical;
  • să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea de infracţiuni cu intenţie;
  • să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală “apt efort fizic” sau “apt pentru muncă” şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

În perioada 02 martie 2020 20 martie 2020, în intervalul orar 09.00-15.00, se primesc solicitările la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea, situat pe str. Decebal nr. 7 din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obţinute de la Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunității la numărul 0250748201, int.27129.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.