Prefectura Vâlcea: Spațiile de carantinare din Călimănești nu prezintă risc de răspândire a noului coronavirus

Un francez ajuns în Irlanda într-un schimb de studenți Erasmus, și-a cunoscut viitoarea soție
02/03/2020
Accident rutier la Proieni – un șofer beat a intrat cu mașina într-un cap de pod
02/03/2020

Instituția Prefectului - Județul Vâlcea

Prefectura Vâlcea informează că în stațiunea Călimănești nu există risc de răspândire a noului coronavirus ca urmare a identificării în zonă a unor spații de carantinare a persoanelor asimptomatice ce vin din zone afectate de COVID -19.

Aceste locații au fost puse la dispoziție de către Direcția Județeană pentru Tineret și Sport și Primăria Călimănești, la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne și Direcției de Sănătate Publică Vâlcea și întrunesc toate condițiile necesare pentru cazarea acestor persoane pe o perioadă de 14 zile, cât trebuie monitorizate medical în scop preventiv, în sensul că dispun de utilități (apă rece/apă caldă, iluminat) și efecte de cazarmament, fiind vorba de taberele școlare și o clădire de garsoniere aparținând liceului din localitate și nu de centre SPA, așa cum s-a vehiculat în spațiul public.

În plus, ele au fost verificate de personalul instituțiilor implicate în gestionarea acestei situații (DSP și ISU), iar condițiile din aceste spații au fost analizate și aprobate și de către membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, organism instituțional cu competență în evaluarea și gestionarea situațiilor de urgență.

Facem, de asemenea, precizarea că, în prezent, nu există persoane carantinate în aceste locații, iar prin măsurile de siguranță și ordine publică asigurate cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean și al Inspectoratului de Jandarmi Județean, considerăm că nu există pericol de răspândire a virusului COVID-19 pentru zonele locuite din vecinătatea acestora. |Totodată, pentru aceste spații sunt instituite măsuri de protecție medicală speciale, urmând să fie monitorizate în permanență de către personalul DSP.

Spațiile de carantinare sunt destinate numai persoanelor asimptomatice care ar putea să sosească din localități aflate în zone în care a fost deja confirmat virusul.

INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL VÂLCEA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.