În ultimele 48 de ore, ISU Vâlcea a intervenit la trei incendii de vegetație uscată

UAP Râmnicu Vâlcea anunță lansarea proiectul "Amenajare parc Ostroveni"
Primăria Râmnicu Vâlcea: Dispoziţii stabilite în cadrul şedinţei operative de luni – 16 martie
16/03/2020
Patru mașini implicate într-un accident rutier produs la Dăești – trei persoane au ajuns la spital
16/03/2020

În ultimele 48 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată, după cum urmează: la Vaideeni  unde a ars vegetația pe 3 ha, la Fârtățești unde a ars vegetația pe 1ha. și la Tomșani unde a ars vegetația uscată pe circa 3 ha.

De asemenea, alte patru incendii au fost stinse de membrii SVSU în localitățile: Fârtățești, Băbeni, Zătreni, și Ghioroiu.

Pompierii militari reamintesc cetățenilor că astfel de acțiuni, voluntare sau involuntare, pot duce de multe ori la izbucnirea unor incendii de amploare și chiar la pierderi de vieți omenești, motiv pentru care recomandăm respectarea următoarelor reguli:

  • Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul. Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.

– condiţii meteorologice fără vânt;

– colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;

   – executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

– curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;

– desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;

– asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

– supravegherea permanentă a arderii;

– stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.