Bărbat din Grădinari izolat în Drăgășani, cercetat penal comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor

Apel pentru identificarea tuturor persoanelor venite în Râmnicu Vâlcea din ţările afectate de epidemia de coronavirus
19/03/2020
Informarea corectă și păstrarea simțului umorului scad teama de Coronavirus
19/03/2020

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani a fost înregistrat, la data de 18 martie 2020, un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală cu privire la comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. de art. 352 C.penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani.

În fapt, în cauză s-a reţinut că la data de 03 martie 2020, s-a impus izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, pentru P.S.N. din comuna Grădinari, juețul. Olt, întrucât provenea din una din zonele de risc de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, din Italia. Izolarea s-a realizat în municipiul Drăgăşani, la locuinţa soacrei făptuitorului.

Cu toate că avea cunoştinţă de obligaţia de a nu părăsi domiciliul, în data de 13 martie 2020, P.S.N. a părăsit locuinţa, deplasându-se pe raza municipiului Drăgăşani cu autoturismul, împreună cu soacra sa,  pentru a efectua cumpărături.

Urmărirea penală este efectuată de lucrători de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei mun. Drăgășani sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.