Prefectura Vâlcea solicită primarilor să identifice persoanele, de pe teritoriul localităților lor, sosite din țările afectate de noul coronavirus

Vodafone România depune toate eforturile pentru a-i menține pe români conectați
20/03/2020
CJ Vâlcea şi-a exprimat disponibilitatea de a achiziţiona un aparat pentru testarea moleculară a noului Coronavirus
20/03/2020

Instituția Prefectului - Județul Vâlcea

Instituția Prefectului – Județul Vâlcea face apel către toate administrațiile publice locale din județ să respecte prevederile Hotărârii nr. 2/27.02.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, potrivit cărora primarilor, în calitate de președinți ai comitetelor locale pentru situații de urgență, le revine obligația să identifice toate persoanele sosite din țările afectate de noul coronavirus de pe teritoriul localităților lor și să țină o evidență a acestora.

Situația cu aceste persoane trebuie să conțină datele de identificare a acestora, țările din care au sosit, precum și locurile de îmbarcare, tranzitare și ședere în țara noastră și va fi înaintată zilnic Instituției Prefectului, Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

De asemenea, potrivit aceleiași hotărâri, comitetele locale pentru situații de urgență trebuie să realizeze zilnic acțiuni de monitorizare a persoanelor izolate sau autoizolate la domiciliu, în vederea respectării de către acestea a măsurilor dispuse de autoritățile competente și să sesizeze Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi sau să anunțe la 112 cazurile în care izolarea /autoizolarea la domiciliu nu este respectată.

În acțiunile de identificare a persoanelor sosite din zone afectate de coronavirus ale comitetelor locale pentru situații de urgență vor fi implicați și asistenții sociali sau cei comunitari, care vor prelua și solicitările de hrană, alimente, apă potabilă, produse de igienă personală etc, de la persoanele aflate în izolare/autoizolare la domiciliu.

Menționăm că neîndeplinirea obligațiilor de monitorizare a persoanelor din această categorie ar putea conduce la transformarea acestora în vectori de răspândire a bolii COVID-19, răspândirea acesteia într-o anumită localitate din cauza neimplicării în situațiile evidențiate mai sus, revenind în totalitate comitetului local pentru situații de urgență din localitatea respectivă.

Instituția Prefectului – Județul Vâlcea

3 Comments

  1. Mihaesti says:

    În comuna Mihăești nu sunt verificate toate persoanele care au revenit în tara din zone afectate de către acest virus, cunoscând personal cazuri de indivizi care umbla liberi pe străzi, fără limite impuse. Mai multa atenție!

  2. Euro Valcea says:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.