Razie în Râmnicu Vâlcea pentru verificarea respectării măsurilor dispuse de Ordonanța Militară nr. 2

Se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale, tratamente și investigații medicale care nu reprezintă urgență
24/03/2020
Primăria Râmnicu Vâlcea solicită sprijin pentru identificarea personelor vârstnice şi în situaţii de risc
24/03/2020

Luni, 23 martie 2020, începând cu ora 22.00, echipaje mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali din Râmnicu Vâlcea, au efectuat o acțiune pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, ce a avut ca principal scop măsurile dispuse prin Ordonanța Militară nr. 2 din 21 martie 2020.

Ca urmare a acțiunii au fost oprite în trafic 68 de autovehicule și legitimate 78 de persoane și au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în cuantum de 1000 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor art.5, alin.1, din Ordonanța Militară nr.2 din 21 martie 2020.

De luni seara, în intervalul orar 22.00 – 06.00, persoanele pot circula în afara locuinței doar dacă:

  • se deplasează în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • au nevoie de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;
  • au nevoie de asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță; pentru îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
  • deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Aceste motive trebuie trecute într-o declarație pe proprie răspundere / adeverința eliberată de angajator, după caz.

MODEL – Adeverință angajator PDF

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

MODEL – Declarație pe proprie răspundere PDF

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografierea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Nerespectarea prevederilor legale menționate se sancționează cu amendă între 100 și 5000 de lei pentru persoane fizice și între 1000 de lei și 70.000 de lei pentru persoane juridice.

Aceste sancțiuni sunt valabile și pentru cei care circulă în afara locuinței/gospodăriei în grup mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună și fără a respecta măsurile generale de prevenire a răspândirii COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.