Președintele Parlamentului European, David Sassoli: Avem nevoie de un nou Plan Marshall, însă de data aceasta finanțat de Europa

Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu s-a sesizat cu privire la informaţiile vehiculate public referitoare la agresarea unui bărbat
23/04/2020
Glovo livrează de astăzi cumpărăturile personale în Râmnicu Vâlcea
23/04/2020

Declarația Președintelui Parlamentului European, David Sassoli, în urma intervenției sale în Consiliul European, susținută joi, 23 aprilie 2020.

„Toate guvernele și instituțiile europene sunt supuse unui control amănunțit din partea cetățenilor. Nu ne putem permite să întârziem acțiunile necesare, purtăm toți responsabilitatea pentru un răspuns rapid.

Trebuie utilizate toate instrumentele disponibile, în special pentru planul de reconstrucție. Trebuie să sprijinim redresarea economiilor, să ne protejăm resursele și, în același timp, să stimulăm locurile de muncă și oportunitățile de creștere. Trebuie să facem acest lucru împreună. Nimeni nu se poate gândi să acționeze pe cont propriu. Avem nevoie de un nou Plan Marshall, însă de data aceasta finanțat de Europa. Ne vom confrunta, desigur, cu provocări, deoarece trebuie să facem acest pas împreună și în spiritul unei solidarități puternice.

În discursul meu de astăzi, am explicat șefilor de stat și de guvern necesitatea de a ieși din această criză cu un veritabil răspuns comunitar european. Trebuie să ieșim cu o Europă mai puternică și mai solidară. O Europă în care eforturile sunt depuse în comun. Acest lucru este deosebit de important pentru acele țări care nu își permit să facă față pierderilor suplimentare survenite în urma acestui efort de reconstrucție.

Susținem puternic obligațiunile de redresare ca instrument de finanțare a acestui efort de reconstrucție. Am făcut deja propuneri ambițioase, dar cred că astăzi liderii vor trebui să fie și mai ambițioși.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.