COVID-19 în județul Vâlcea: 819 persoane în izolare la domiciliu, alte 144 în carantină

Pe 29 martie, în Râmnicu Vâlcea se colectează gratuit deşeurile voluminoase şi deşeurile de echipamente electrice şi electronice
Luni, 25 mai, în Râmnicu Vâlcea se colectează gratuit deşeurile voluminoase şi deşeurile de echipamente electrice şi electronice
21/05/2020
La Râmnicu Vâlcea începe implementarea celui mai mare proiect din ultimele decenii în domeniul iluminatului public
22/05/2020
COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 19 februarie 2021

Conform datelor transmise de către Direcția de Sănătate Publică, până astăzi, 21 mai 2020, pe teritoriul județului Vâlcea, au fost confirmate 28 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23 au fost declarate vindecate și au fost externate din unitățile spitalicești, o persoană se află internată într-un spital din alt județ, iar alte două persoane au decedat.

În prezent, în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea se află internați trei pacienți confirmați cu noul coronavirus, ultimul caz internat având domiciliul în județul Vâlcea, dar județul de infectare este Olt. Starea pacienților este stabilă momentan.

Pe teritoriul județului Vâlcea, se află în izolare la domiciliu 819 persoane. Alte 144 de persoane se află în carantină instituționalizată în centre dedicate din județ.

Polițiștii vâlcenii, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, au continuat și în ultimele 24 de ore acțiunile pentru prevenirea și combaterea răspândirii noului coronavirus, desfășurând în acest interval de timp, 65 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, obiectivul acestor misiuni a fost verificarea persoanelor care trebuie să respecte măsura izolarii la domiciliu, echipele de polițiști și jandarmi acționând în principal pentru informarea acestora cu privire la noile reguli dispuse pentru această perioadă.

Ministerul Afacerilor Interne
Instituția Prefectului – județul Vâlcea
CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.