Turiști rătăciți, salvați cu ajutorul jandarmilor montani din Olănești și al salvamontiștilor

GEOMETRII – expoziție de artă contemporană organizată la Râmnicu Vâlcea
05/06/2020
Revista “România Mare” împlinește 30 de ani de la apariție
08/06/2020

Doi tineri din Cluj, pasionați de excursii în zona montană, care au plecat ieri din satul Cheia spre Schitul Iezer, s-au rătăcit pe un versant izolat și au cerut ajutor prin apelul unic de urgență 112, în jurul orelor 22.00.

În urma apelului s-a constituit un echipaj de jandarmerie montan și salvamontiști, care a plecat în căutarea tinerilor și care a păstrat în permanență legătura cu aceștia pentru o localizare cât mai exactă.

Din cauza traseului dificil și prăpăstios, tinerii au fost găsiți după 30 de minute de căutări, puțin speriați și dezorientați, la aproximativ 500 metri de Schitul Iezer.

Cei doi, au mărturisit jandarmilor și salvamontiștilor că au dorit să ajungă la Schitul Iezer prin pădure, dar traseul nemarcat pe care au pornit, harta avută și lăsarea întunericului le-a cam dat bătăi de cap și s-au rătăcit, moment în care au sunat la 112.
Turiștii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost conduși în siguranță până la autoturismul proprietate personală, parcat în apropierea Schitului.

Jandarmii montani și salvamontiștii reamintesc turiștilor să se aventureze pe munte cu echipament corespunzător, doar pe trasee marcate și să se intereseze asupra gradului de dificultate al acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.