Taximetriști luați la puricat de polițiștii rutieri vâlceni

Râmnicu Vâlcea: amenajări complexe în zona intrării Violetelor din Cartierul Nord
26/06/2020
Top 3 locaţii de vis pentru o vacanţă de neuitat – sfaturi pentru iubitorii de călătorii din Vâlcea
27/06/2020

Joi, 25 iunie 2020, polițiștii din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea au organizat și desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității desfășurării transportului de persoane în regim taxi și eliminarea piraterie în domeniu și pentru respectarea prevederilor Legii 38/2003 privind efectuarea de activități de transport persoane contra cost în regim taxi.

Polițiștii au oprit pentru control 123 de autovehicule, iar din cauza neregulilor descoperite, polițiștii au fost nevoiți să aplice 43 de sancțiuni contravenționale, 14 din acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003 privind efectuarea de activități de transport persoane contra cost în regim taxi, sancțiuni cu o valoare de peste 9.000 lei.

De asemenea, au fost legitimate 134 de persoane și au fost reținute 9 permise de conducere, dintre care 3 pentru alcool. 

Exemplu: 

Polițiști au oprit pentru control pe raza comunei Dăești, o autoutilitară condusă de un bărbat de 52 de ani, din municipiu. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării a două probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei, iar pe numele său au fost întocmite acte premergătoare urmăririi penale, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.