COVID-19 în județul Vâlcea: 11 persoane internate, 14 în carantină, alte 1291 în autoizolare la domiciliu

Iulie, luna super-producțiilor și a premierelor la Film Now
29/06/2020
Restricții de circulație la Râmnicu Vâlcea, Bujoreni, Tuțulești și Balota – 30 iunie 2020
30/06/2020

Luni, 29 iunie 2020, potrivit Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județul Vâlcea se prezintă astfel: 14 persoane în carantină instituționalizată, 1.291 persoane aflate în autoizolare la domiciliu și 11 persoane diagnosticate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 internate în prezent în unități spitalicești din județ.

Până în acest moment, 36 dintre persoanele diagnosticate în județ cu noul coronavirus au fost declarate vindecate și externate, cinci au decedat, iar o altă persoana se află internată într-un spital din alt județ.

În ultimele 24 de ore a fost înregistrat un caz nou de infectare cu virusul SARS-CoV-2, fiind vorba de o persoană care în prezent se află internată în spital cu o formă ușoară a bolii. În momentul alterării stării de sănătate, persoana respectivă s-a testat în cadrul unui laborator de analize medicale din județ, iar rezultatul testului a fost pozitiv. DSP Vâlcea a identificat contacții apropiați și acestora le-a fost aplicată măsura de izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile

De asemenea, ieri, într-o unitate dedicată din județ au fost aduse două persoane diagnosticate pozitiv dintr-un județ limitrof, una dintre acestea fiind, potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, ventilată mecanic.

Precizăm că, începând cu data de 24 iunie 2020, prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 555/2020, persoanele depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 care sunt asimptomatice sunt externate după minim 10 zile de internare, cu obligația respectării măsurii de autoizolare  pentru 14 zile. În acest sens, în ultimele 24 ore, din unitățile spitalicești din județ au fost externate două persoane.

Polițiștii și jandarmii vâlceni au continuat acțiunile de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19, desfășurând în perioada 26-28 iunie, 83 de misiuni specifice pentru a se asigura că sunt respectate măsurile impuse în această perioadă. Au fost verificate zilnic peste 1.400 de persoane și circa 170 de societăți comerciale, în urma acestor verificări fiind aplicate 10 sancțiuni contravenționale cu o valoare de peste 10.000, pentru nereguli constatate la agenții economici,  două amenzi, în valoare totală de 2.000 de lei, pentru cetățenii care nu au respectat măsura izolarii la domiciliu și 37 de sancțiuni pentru cei care au fost surprinși că nu purtau măști de protecție în spațiile închise, sancțiuni a căror valoare se ridică la peste 7.000 de lei.

Reaminim cetățenilor că pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență (http://fiipregatit.ro) pot fi consultate cele 12 ghiduri pentru COVID-19, care cuprind informații utile în această perioadă despre Starea de alertă, Cumpărături, Transport în comun, Simptome, Călătorii, Interacțiunea cu Poliția, Autoizolare, Întrebări și mituri, Informare corectă etc.

Ministerul Afacerilor Interne
Instituția Prefectului – județul Vâlcea
CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.