Bărbat din Racovița, cercetat în stare de arest pentru furt de arbori și ultraj

Adriana Lincă a câștigat competiția internațională „Amazing Women”, organizată anual de Fundația Grupului Orange
19/08/2020
MedLife: Mutația D614G a coronavirusului a fost identificată și la pacienții români
19/08/2020

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi au dispus, la data de 18 august 2020, reținerea și punerea în mișcare a acțiunii penale față de Ciobanu Ion, din comuna Racovița, satul Copăceni, pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori și ultraj în formă continuată.

Miercuri, 19 august 2020, în urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Brezoi, a fost emis pe numele lui Ciobanu Ion un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

În probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, se arată că la data de 10 august 2020, inculpatul Ciobanu Ion s-a deplasat pe un teren cu vegetație forestieră, proprietatea Obștei Moșnenilor Drăgănești Varatica, și cu ajutorul unui fierăstrău mecanic a tăiat mai mulți arbori care nu purtau marcă silvică, specia fag și carpen, sustrăgând apoi, materialul lemnos rezultat.

În seara aceleiași zile, în contextul în care pădurarul V.A.A. a efectuat verificări pentru identificarea persoanei care a comis aceste fapte și observând materialul lemnos la locuința inculpatului, chiar în timp ce se afla în apropierea locuinței acestuia, i-a solicitat explicații referitoare la proveniența materialului lemnos.

În aceste împrejurări, Ciobanu Ion, deși cunoștea că pădurarul V.A.A. se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu și identificase deja la locuința sa materialul lemnos, l-ar fi amenințat cu acte de violență, aruncând cu pietre înspre aceasta și autoturismul său.

Persoana vătămată observând atitudinea agresivă a inculpatului, a încercat să se îndepărteze pentru a se proteja, însă Ciobanu Ion a continuat acțiunea amenințătoare, urmărindu-l pe pădurar cu o căruță, având asupra sa și un obiect contondent din lemn.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Postului de Poliție Racovița.

***

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.