Jandarmeria Vâlcea acţionează pentru protecţia mediului înconjurător

Primarul Mircia Gutău continuă verificarea lucrărilor realizate la grădiniţele din Râmnicu Vâlcea
07/09/2020
Acțiuni organizate de IPJ Vâlcea pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus
07/09/2020

În acest weekend jandarmii vâlceni au desfăşurat mai multe acţiuni, în urma cărora au fost aplicate 4 amenzi în valoare de 1000 lei şi 5 avertismente

Având în vedere numărul mare de turişti, acţiunile jandarmilor s-au desfăşurat în toate staţiunile montane din judeţul nostru şi pe traseele turistice din zona acestora.

În zilele de 5-6 septembrie 2020 mai mulţi cetăţeni au fost depistaţi în timp ce desfăşurau activităţi de picnic în zone neamenajate în acest scop, nu au strâns deşeurile rezultate în urma consumului sau au parcat autoturismele în locuri nepermise, fapte ce contravin legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic.

Acţiunile jandarmilor au avut ca scop prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stãrii de sãnãtate a populaţiei, generat de practicarea inadecvatã a activitãţilor de picnic, sancţiunile contravenţionale fiind aplicate doar atunci când situaţia a impus acest lucru.

Iată, câteva recomandări din partea jandarmilor vâlceni!

  • Atunci când doriţi să vă petreceţi timpul în natură: nu aprindeţi focul în zone neamenajate sau în imediata apropiere a pădurii, respectaţi regulile privitoare la traseele montane, nu vă abateţi de la acestea şi să nu lăsaţi în urma voastră resturi menajere, care pot dăuna mediului înconjurător.
  • Totodată, jandarmii vă reamintesc că le puteţi solicita sprijinul, ori de câte ori este nevoie, fie în mod direct, fie prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.