Acțiuni ale polițiștilor vâlceni pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus

Opinie Dimitrios Goranitis, Deloitte: De ce ar trebui ca România să intre în Uniunea Bancară chiar și fără a adopta moneda euro
05/10/2020
PROFM OPEN RADIO lansează OPEN GIFT
05/10/2020

Sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Vâlcea, polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii, A.N.S.V.S.A., A.N.P.C și din cadrul autorităților publice locale au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Respectarea de către cetățeni a măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate, astfel că au fost verificați agenții economici din centrele comerciale, piețe, târguri, terase, ștranduri și cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a județului Vâlcea.

Au fost verificate peste 400 de societăți comerciale/terase/restaurante și alte medii de interes cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse . Acțiunile au inclus verificări în mijloacele de transport și mijloacele de transport în comun fiind controlate 435 de mijloace de transport.

Au fost legitimate și verificate peste 1.500 de  persoane, iar ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală au fost aplicate 100 de sancțiuni contravenționale cuantumul lor fiind de 13.750 de lei.

De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, în valoarea de 2.000 de lei.

Polițiștii vâlceni recomandă tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor şi numărul de persoane permis de normele legale, să nu se expună la riscuri.

Se recomandă cetăţenilor să poarte masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.