Medicii veterinari își încetează activitatea în formă de protest față de Direcțiile Sanitar Veterinare

Primăria Râmnicu Vâlcea ia măsuri pentru salvarea producătorilor agricoli după închiderea piețelor și amenajează o piață volantă în Scuarul Mircea cel Bătrân
11/11/2020
Cinema City își suspendă activitatea în întreaga țară
13/11/2020

Începând de joi, 12 noiembrie 2020, toți medicii veterinari din țară și bineînțeles și județul Vâlcea își încetează activitatea în formă de protest față de Direcțiile Sanitar Veterinare. Aveți mai jos motivele și problemele cu care ne confruntăm. Dacă nu se remediază situația în sensul de a ne fi plătiți banii pentru munca noastră prestată pentru DSV, în curând vom asista la falimentul multor medici veterinari din mediul rural. De asemenea în subsolul comunicatului de presă aveți link-uri cu articolele colegilor dumneavoastră privind protestul medicilor veterinari și din alte județe.

COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere următoarele aspecte:

– neefectuarea plăţilor aferente lunilor august-septembrie 2020 conform Legii 236/2019 şi OUG 117/2020 către beneficiarii, medici veterinari cu contracte aflate în derulare pentru acţiunile contractate cu D.S.V.S.A;

– plata cu întârziere în unele judeţe a deconturile aferente acţiunilor contractate cu D.S.V.S.A;
– neasigurarea echipamentelor de protecţie pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2 şi a virusului pestei porcine africane;

– adoptarea unei proceduri pentru realizarea inspecţiilor din exploataţiile nonprofesionale care excede legislaţiei în vigoare, care introduce atribuţii şi competente m.v..lp.i care exced legii, care introduce activităţi suplimentare în cadrul aceluiaşi tarif, membrii Consiliului Naţional al Colegiului Medicilor Veterinari întruniţi în data de 30 octombrie 2020 au stabilit un plan de acţiune pentru rezolvarea acestora.

Planul de acţiune cuprinde următoarele:

1.Pichetarea zilnică a sediului D.S.V.S.A începând cu data de 9 noiembrie de către 5-6 m.v.l.p.i, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.Până la data de 6 noiembrie fiecare preşedinte al filialei judeţene a CMV va contacta fiecare m.v.l.p.i şi va stabili un grafic zilnic cu participanţii.Fiecare filială se poate organiza să picheteze şi alte instituţii la nivel judeţean:prefectura, consiliul judeţean etc.
2.Pichetarea zilnică a sediului A.N.S.V.S.A începând cu data de 9 noiembrie de către 5 membrii ai Consiliului Naţional al Colegiului Medicilor Veterinari (preşedinţi şi vicepreşedinţi de filială), cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.Până la data de 6 noiembrie BEX al CMV va stabili un grafic zilnic cu participanţii.
3.Notificarea D.S.V.S.A cu privire la suspendarea activităţilor contractate cu D.S.V.S.A începând cu data de 9 noiembrie, de către beneficiarii contractelor aflate în derulare.Preşedintele de filială va realiza o listă a celor care au depus notificarea până pe data de 6 noiembrie.
4.Fiecare filială judeţeană a CMV şi BEX al CMV vor emite comunicate de presă, vor organiza conferinţe de presă pentru a prezenta situaţia reală a medicilor veterinari din zona rurală.
5.Toţi beneficiarii contractelor aflate în derulare pentru acţiunile contractate cu D.S.V.S.A vor respecta şi vor depune în continuare deconturile şi documentele justificative, conform Legii 236/2019 şi O.U.G 117/2020.Facturile vor fi depuse doar de către cei care sunt înregistraţi cu plata T.V.A la încasare şi cei care nu sunt plătitori de T.V.A.
6. Fiecare filială judeţeană a CMV se va implica pentru că beneficiarii contractelor aflate în derulare pentru acţiunile contractate cu D.S.V.S.A să acţioneze în instanţă pentru obţinerea drepturilor prevăzute de Legea 236/2019 şi O.U.G 117/2020.

Dr. ANGHELOAIA Valentin Ionuț
Medic veterinar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.