IPJ Vâlcea desfășoară activități în cadrul Campaniei Bright Sky România

Nora Seroussi joacă rolul vieții ei într-un film tip reality show
19/11/2020
Vinurile The Iconic Estate, din portofoliul Alexandrion Group, au cucerit medalii la Decanter World Wine Awards 2020
19/11/2020

Polițiștii de prevenire a criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea desfășoară activități în cadrul Campaniei Bright Sky România, inițiată în cadrul parteneriatului dintre Poliția Română, Vodafone România, Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romania.

Bright Sky România este și o aplicație mobilă gratuită, disponibilă în App Store și Google Play Store în limbile română, engleză și maghiară și oferă informații persoanelor aflate într-o relație abuzivă sau celor care sunt îngrijorate pentru cineva cunoscut, inclusiv specialiștilor care își desfășoară activitatea în strânsă legătură cu fenomenul violenței domestice sau altă manifestare a violenței de gen.

Conține, de asemenea, o bază de date cu servicii de asistență, astfel încât utilizatorul să poată lua legătura cu cel mai apropiat serviciu disponibil în zona în care se află și oferă și posibilitatea înregistrării incidentelor într-un jurnal digital confidențial, la o adresă de email aleasă de victimă, printr-o funcție ce folosește text, conținut audio, video sau foto.

Meniul aplicației oferă explicații despre cauzele și consecințele violenței domestice, planul de siguranță și prevederile legale care pot proteja o victimă (ordinul de protecție provizoriu dat de poliție și ordinul de protecție dat de instanță), precum și măsurile care pot fi adoptate individual pentru creșterea siguranței în mediul online.

De asemenea, sunt descrise acțiunile abuzatorului, sunt combătute prejudecățile și miturile iar utilizatorul își poate evalua rapid siguranța personală în cadrul relației prin simpla completare a unui formular electronic.

Sunt prezentate, totodată, informații și sfaturi utile legate de hărțuire și de consimțământul în relațiile sexuale, prezentându-se și studii de caz care exemplifică tipurile de comportament abuziv afișate cel mai frecvent în relațiile intime.

Astfel, în cadrul campaniei, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității desfășoară activități de popularizare a aplicației mobile Bright Sky România, pe raza întregului județ, fiind afișate materiale cu caracter informativ în locurile ușor accesibile cetățenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.