Primarul Mircia Gutău: Consilierul local Pîrvulescu iar se dă în stambă şi face pe cameramanul

Polițiștii au depistat două transporturi ilegale de material lemnos, pe raza comunelor Roești și Lădești
19/11/2020
Nora Seroussi joacă rolul vieții ei într-un film tip reality show
19/11/2020
UAP Râmnicu Vâlcea anunță lansarea proiectul "Amenajare parc Ostroveni"

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea

Comunicat de Presă

Consilierul local Pîrvulescu, ales viceprimar ilegal, din punctul meu de vedere, de către colegii lui din Consiliul Local, iar se dă în stambă şi face pe cameramanul prin Primărie. Postează un filmuleţ de toată jena, prin care se plânge că nu are laptop şi imprimantă şi nu ştiu ce alte acareturi.

Prin rândurile următoare doresc să clarific lucrurile: Pîrvulescu şi Gheorghiu ar fi trebuit să vină la serviciu pe data de 11 noiembrie 2020. Le-a luat o săptămână să îşi facă curaj şi s-au prezentat la muncă în data de 18 noiembrie. Au venit la biroul meu, m-au anunţat că încep activitatea şi le-am urat succes. În aceeaşi zi am dat dispoziţie ca celor doi să le fie achiziţionate laptop-uri, imprimante şi telefoane mobile de serviciu.

Birourile în care i-am aşezat sunt zugrăvite, curate, dotate cu mobilier nou, care le asigură tot confortul necesar funcţiei lor. Zilele următoare vor primi calculatoarele, imprimantele şi telefoanele mobile.

În videoclip, Pîrvulescu minte că primarul are angajaţi 4 consilieri personali. Conform Legii, primarul are dreptul la 6 consilieri personali. În realitate sunt angajaţi doar 3, unul dintre ei fiind şef de cabinet, adică face activitate de secretariat, tocmai pentru a nu creşte inutil cheltuielile Primăriei.

Probabil cei doi, Pîrvulescu şi Gheorghiu, se aşteptau ca primarul să îi întâmpine în uşa instituţiei, cu eşarfa pe umăr şi dându-le onorul, atunci când au venit la serviciu. Le transmit pe această cale să lase circul la o parte, să devină doi oameni responsabili şi să se apuce de proiectele cu care şi-au câştigat mandatele de consilieri locali. Le mai transmit că activitatea lor actoricească nu mă impresionează deloc. Le voi cere lunar un raport de activitate pe care îl voi aduce la cunoştinţă râmnicenilor şi îi voi trata cu acelaşi respect cu care ei tratează instituţia Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Îi somez pe cei doi viceprimari să nu mai pună presiune pe secretarul general al Primăriei, ameninţându-l cu plângeri penale pentru că nu dă curs iniţiativelor lor total ilegale, făcute pe genunchi în sediul PNL. Domnul Ion Didoiu este un profesionist care nu a încălcat niciodată Legea în Primărie!

În ce priveşte angajarea celor 4 consilieri personali pe care i-au cerut, le transmit cu această ocazie că viceprimarii nu au avut niciodată consilieri, aşadar cererea lor nu va fi îndeplinită. Conform Legii, viceprimarii sunt subordonaţi primarului şi, dacă sunt capabili, îşi vor duce la îndeplinire dispoziţiile care le vor fi dispuse de şeful instituţiei, fără cheltuieli inutile.

Primar,
Mircia Gutău

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.