Berea fără alcool, variantă de sursă de hidratare

Acțiune pentru siguranța cetățenilor organizată de Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea
04/12/2020
Pompierii au pătruns într-o locuință din Drăgășani, pentru a salva o femeie de 87 ani
04/12/2020
Berea fara alcool varianta de sursa de hidratare

Odată cu reducerea activității sportive, se pierde și o cantitate din aportul de lichide din cauza faptul că nu mai transpirăm. O apă cu un conținut bogat de minerale naturale contribuie la completarea necesarului zilnic de minerale esențiale sănătății inimii precum calciu, magneziu și potasiu. Berea fără alcool rămâne o variantă de luat în calcul ca sursă de hidratare, care are aproximativ 17 kcal/100 ml și poate fi încadrată în zona de băuturi light, dar și în zona de băutură de rehidratare, prin prisma aportului de antioxidanți și de vitamine din grupul  B pe care berea le conține.

Sportul este un factor care duce la creșterea aportului de lichide, însă depinde de tipul de sport pe care îl facem și de cum îl facem. Este o diferență foarte mare între a alerga 20 de kilometri la o temperatură de 28 de grade Celsius și a alerga cinci kilometri la 14 grade, lucru ce poate fi observat prin simpla cântărire a persoanei respective înainte și după desfășurarea activității fizice, în cel de-al doilea context variațiile de greutate fiind semnificativ mai mici. Categoric, însă, indiferent de anotimp sau temperatură, este necesar să asigurăm o hidratare optimă a organismului, atât înainte, în timpul cât și după activitatea fizică”, a completat dr. Alin Popescu.

Trucuri pentru a urma un program de exerciții fizice acasă:

  • Programează activitatea într-un moment al zilei în care există riscuri minime de a fi întrerupți sau deranjați de factori perturbatori (sună telefonul, sună curierul, s-a trezit copilul etc.). Este important să te asiguri că ai continuitate, cele 30-40 de minute de exercițiu să fii angrenat în activitatea respectivă fără a te lăsa deconectat.
  • Pune telefonul pe modul silențios, pentru a evita să fii distras.
  • Asigură-te că ai la îndemână tot ceea ce ai nevoie pentru desfășurarea antrenamentului (ex. greutăți, saltea, coardă).
  • Dacă lucrezi de acasă și programul îți permite să fii flexibil, orele ideale pentru mișcare sunt la începutul zilei (10:00-13:00) sau după amiaza (16:00-18:00).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.