Fetiță agresată de tatăl vitreg

Râmnicu Vâlcea Canalizarea pluvială din pasajul Dacia a făcut faţă cu succes ploilor abundente din ultimele zile
Râmnicu Vâlcea: Canalizarea pluvială din pasajul Dacia a făcut faţă cu succes ploilor abundente din ultimele zile
06/01/2021
Acțiune în comuna Malaia pentru combaterea pestei porcine
08/01/2021

imagine - ARHIVĂ

Biroul de Informare şi Relaţii cu Publicul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 6 ianuarie 2021, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului.

În cursul zilei de miercuri, 6 ianuarie 2021, acesta a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în cursul lunii decembrie 2020, inculpatul în timp ce se afla la domiciliul său, împreună cu minora, în vârstă de 1 an şi 8 luni (rezultată din relaţia anterioară a soţiei inculpatului), care plângea neîncetat, a exercitat în mod constant acte de violenţă asupra acesteia, cauzându-i leziuni traumatice.

Fata a fost internată, la data de 3 ianuarie 2021, la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate, având în vedere ca aceasta prezenta multiple leziuni pe întreaga suprafaţă a corpului.

Luni, 4 ianuarie 2021, fetița a fost examinată din punct de vedere medico-legal, medicii concluzionând ca aceasta prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce prin comprimare digito-palmară precum şi prin lovire cu şi de corp / plan dur, necesitând 40 zile îngrijiri medicale de la data producerii leziunilor.

Investigaţiile au fost efectuate impreună cu lucrătorii de poliție din cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigatii Criminale.

Cercetările sunt continuate de oamenii legii pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie” – precizează Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.