Cum poţi încălzi solarul cu investiţii minime şi folosind munca proprie

Un tânăr din Popești acuză patru persoane pentru că ar fi fost sechestrat și agresat
Un bărbat din Roești riscă pușcăria pentru că și-a bătut fratele
23/02/2021
COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 23 februarie 2021
23/02/2021

Cultivarea legumelor în propriul solar a devenit o activitate pe care tot mai mulţi o preferă, pentru că poate oferi produse proaspete şi ecologice o perioadă lungă din an, dar şi pentru că pasiunea poate fi transformată într-o afacere profitabilă, având în vedere că acestea sunt căutate de către foarte mulţi cumpărători. O problemă a solariilor este că sunt încălzite natural, iar acest lucru nu este întotdeauna suficient – o singură noapte de ger poate distruge munca de câteva luni.

Pentru a se evita producerea unui dezastru, se recomandă ca solarul să fie dotat cu o instalaţie de încălzire, care să ofere căldură suplimentară atunci când condiţiile de mediu nu permit ca soarele să ofere o temperatură potrivită de unul singur. Din păcate, instalaţia poate necesita o investiţie foarte mare, dar există şi soluţii simple, necostisitoare, mai ales dacă sunt puse în practică în regie proprie, fără a fi necesar să se apeleze la serviciile unui meşter priceput, care nu doar că este mai scump, ci şi greu de găsit.

Iată cum poţi încălzi solarul cu ajutorul centralei pe lemne deja montată!

Multe case din zona rurală sunt încălzite cu ajutorul unor centrale ce ard combustibil solid. Vestea bună este că ele pot fi folosite şi pentru încălzirea acestor construcţii, fără a necesita modificări importante aduse vechii instalaţii şi chiar prin muncă proprie. Materialele care vor fi utilizate sunt uşor de procurat, iar investiţia va putea fi amortizată într-o perioadă scurtă de timp.

  • Ţeava metalică trasă la rece şi fitingurile pentru sudură de diferite tipuri sunt perfecte pentru transferarea apei calde de la vechea centrală până în solar. Dacă vrei să găseşti o ofertă corectă, vezi aici produse de calitate ce te pot ajuta în proiectul tău. Site-ul nicometaltub.ro pune la dispoziţia tuturor elementele necesare pentru realizarea unor instalaţii rezistente şi durabile;
  • Un aparat de sudură reprezintă cea mai bună modalitate de a face conexiunile dintre ţevile metalice şi fitingurile necesare pentru a transporta apa caldă în siguranţă până la locurile în care aceasta este necesară. Aparatele moderne de sudură sunt uşor de folosit, chiar şi de către cei cu experienţa minimă sau lipsiţi total de experienţă. Cel mai la îndemână este aparatul de sudură cu electrozi, ce poate fi folosit în diverse poziţii, uşor de găsit şi de achiziţionat de pe piaţă, şi care poate fi manevrat de unul singur;
  • Caloriferele din oţel sunt perfecte pentru încălzirea unor spaţii întinse, fiind rezistente, uşor de montat şi disponibile în mărimi diferite. Ele se pot monta proporţional cu spaţiul ce va fi încălzit;
  • Echipamentul de protecţie pentru sudură este obligatoriu. El este format din mască de sudură, șorț şi mănuşi din piele groasă, care să reziste la eventualii stropi de metal topit. Masca protejează de radiaţiile ultraviolete emise în timpul sudurii, care ar putea dăuna grav, poate iremediabil, ochilor.

În concluzie, solarul poate fi pus la adăpost de temperaturile scăzute din perioada de iarnă-primăvară printr-o instalaţie ce nu necesită investiții mari. După efectuarea proiectului, satisfacţia muncii proprii va fi mai mare, iar şansele ca recoltele să fie bogate vor fi pe măsură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.