Meniu restaurant: adevăr sau mit

Prima camera din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Valcea dedicata audierii copiilor finalizata
Prima cameră din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea dedicată audierii copiilor, finalizată
02/03/2021
Top 4 lucruri relaxante pe care le poti face in martie 2021
Top 4 lucruri relaxante pe care le poţi face în martie 2021
04/03/2021
Customenu - meniu restaurant adevar sau mit

Când un client vine la un restaurant, unul dintre primele lucruri pe care le vede este meniul. De multe ori se întâmplă ca un meniu de restaurant să nu atragă atenția. Dacă nu știi cum să proiectezi unul, fie angajează pe altcineva să îl realizeze, fie folosește-te de ce ai văzut tu, în alte restaurante. Este important să ai un concept clar și informații valoroase.

Dacă ai decis că este momentul să realizezi meniul pentru resturant, te invit să citești în continuare o lista de adevăruri sau mituri despre realizarea unui meniu de restaurant.

1. Design-ul meniului nu este important

Meniul este un element esențial și definitoriu în restaurant. Așadar, designul său este capabil să răspundă unora dintre cele mai adresate întrebări. De asemenea poate afișa cele mai vândute produse într-un mod care să stârnească interesul celor care îți calcă pragul.

Mit despre meniu restaurant demontat.

2. Atenția asupra meniului se concentrează pe colțul dreapta sus

Un studiu ce a utilizat o tehnologie de urmărire a ochilor a reușit să analizeze persoane în timp ce răsfoiau un meniu în stil carte. În urma rezultatelor s-a stabilit că dacă meniul este de tip carte, oamenii îl vor citi ca o carte. De exemplu, persoana va citi mai întâi listele din stânga și va scana în partea dreaptă a paginii după aceea. Meniul standard al restaurantului va fi citit de la stânga la dreapta.

Mit despre meniu restaurant demontat.

3. Mai multe produse înseamnă mai multe opțiuni pentru client

Este plăcut să aveți diversitate în meniul de restaurant, dar asta nu ar trebui să transforme clinetul într-un cititor de carte culinară. Ceea ce am observat atât la mine, cât și la cunoștințele mele, este că va comanda aceleași feluri de mâncare și nu va căuta des prin meniu.

Meniurile mai mici, cu denumiri cheie, tind să vândă produse mai repede și să ajute la creșterea vânzărilor.

Este un mit că un meniu mai mare va duce la mai multe profituri. În multe cazuri, aceasta va echivala cu profituri mai mici din cauza risipei alimentare crescute. Este mai bine să reduceți și să vă concentrați asupra produselor cu vânzări mari, care au marje de profit mai mari.

Mit despre meniu restaurant demontat.

4. Amplasarea produselor este importantă într-un meniu

În ciuda faptului că oamenii nu citesc din colțul din dreapta sus, plasarea articolelor este încă foarte importantă. Dintre toate secțiunile unui meniu de restaurant, în partea dreaptă sus s-a dovedit a fi secțiunea cea mai profitabilă. Dacă plasați produse de calitate superioară în partea dreaptă sus, veți avea șanse mai mari să le vindeți. Dar nu vă bazați exclusiv pe acest colț. În schimb, utilizați mai bine spațiul alb în avantajul dumneavoastră.

Mit despre meniu restaurant validat.

5. Imaginile nu contează

Consumatorii sunt indivizi ce reacționează la stimuli vizuali, iar vizionarea unui produs alimentar poate ajuta la realizarea unei vânzări. Problema este că mulți proprietari de restaurante nu vor să acorde timp sau resurse în fotografierea alimentelor. Deși aceste fotografii pot crește foarte mult vânzările.

Un studiu a constatat că vânzările cresc cu 30% atunci când imaginile sunt adăugate în meniu. Dacă vă concentrați pe o clientelă mai selectă și doriți să vă promovați ca un restaurant de fine dinning, veți descoperi că imaginile nu sunt atât de relevante.

Rețineți că descrierea corectă a meniului va permite persoanei să vizualizeze complet produsul și va avea impact asupra vânzărilor. Deci, trebuie să alegeți ce este potrivit pentru meniul dumneavoastră imagini sau descrieri detaliate.

Mit despre meniu restaurant demontat.

Dacă achiziționați produse locale, puteți adăuga acest fapt în meniul dvs. și vă va ajuta să justificați prețuri mai mari pentru anumite articole. O mulțime de oameni vor alege să meargă la un restaurant, deoarece își aprovizionează produsele la nivel local. Aprovizionarea locală este un factor major în 42% din decizia oamenilor atunci când aleg un restaurant.

Designul meniului este complex și de natură științifică. Puteți face multe pentru a spori vânzările și pentru a face meniul mai atrăgător.

Tot mai multe restaurante au decis că este momentul să migreze meniul clasic în direcția digitală. Customenu vă oferă posibilitatea de a avea propriul meniu digital în mai puțin de o oră de la înregistrare. Am creat un ghid Cum mă înregistrez în platforma Customenu care te învață pas cu pas cum să îți creezi contul. În cazul în care ai și alte întrebări poți verifica întreaga serie de Tutoriale sau ne poți lasa un comentariu. Ne găsești și pe e-mail contact@customenu.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.