Transport ilegal de pește identificat de polițiști la Stoenești

Doua situri din Romania preselectate pentru Marca Patrimoniului European
Două situri din România, preselectate pentru Marca Patrimoniului European
08/03/2021
Ziua Internațională a Femeii marcată în plenul Parlamentului European
Ziua Internațională a Femeii marcată în plenul Parlamentului European
08/03/2021
Transport ilegal de peste identificat de politisti la Stoenesti

Sâmbătă, 6 martie 2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică și Secției 9 Poliție Rurală Pietrari au oprit pentru control pe Drumul Județean  651, în localitatea Stoenești, o autoutilitară condus de un bărbat de 52 de ani, din Frâncești.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, în urma controlului efectuat autoutilitarei a fost descoperită cantitatea de 57,8 kg de pește specia șalău și crap, pentru care acesta nu deținea documente de provenință sau transport.

A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub  aspectul săvârșirii infracţiunilor de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor obţinute din pescuit, faptă prev. si ped. de art. 64 lit. h din OUG 23/2008 privind Pescuitul şi acvacultura şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 din Codul Penal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.