IPJ Vâlcea continuă acțiunile de verificare a respectării normelor impuse de starea de alertă

Cum lupţi împotriva stresului? Află lucruri pe care poate NU le cunoşti!
23/03/2021
COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 23 martie 2021
COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 23 martie 2021
23/03/2021
IPJ Valcea continua verificarea modului de respectare a normelor impuse de starea de alerta

În ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au continuat activitățile de prevenire și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Sub autoritatea Instituției Prefectului – județul Vâlcea, polițiști, jandarmi, pompieri militari, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control au desfășurat activități de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Astfel, polițiștii vâlceni au derulat atât în mediul urban cât și rural, acțiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 90 de societăți comerciale, 113 mijloace de transport în comun și au fost legitimate peste 1.400 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 82 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, din care 49 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 33 pentru nerespectarea prevederilor privind deplasarea/libera circulație, valoarea sancțiunilor fiind de 10.500 de lei.

Patrule pedestre, formate din polițiști și polițiști locali derulează de asemenea acțiuni de informare a cetăţenilor cu privire la noile măsuri instituite privind restricțiile de circulație, în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul Sars-CoV-2.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Reamintim că circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-05:00, este restricționată, cu unele excepții pentru motive justificate, în care persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor de COVID 19.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19.

  • Polițiștii recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să nu se expună la riscuri.

Reamintim TELVERDE – 0800800165/WHATSAPP 0755021218, numerele de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.