Elevii din Vâlcea pot accesa gratuit culegerea de probleme de matematică, utilă pentru admiterea la Politehnica Timișoara

Copiii nu scapa de scoala online Iata cum trebuie sa amenajezi spatiul de lucru celor mici led-zone
Copiii nu scapă de şcoala online! Iată cum trebuie să amenajezi spaţiul de lucru al celor mici!
01/04/2021
Rețea de trafic de migranți destructurată de DGA – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea
01/04/2021
Elevii din Vâlcea pot accesa gratuit culegerea de probleme de matematică, utilă pentru admiterea la Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara vine în ajutorul elevilor de liceu, oferind tot sprijinul necesar, atât pentru pregătirea bacalaureatului, cât și a admiterii în învățământul superior. Astfel, pentru admiterea 2021 au început deja cursuri gratuite de pregătire la matematică, în fiecare sâmbătă, începând cu ora 10:00, până în data de 5 iunie, online pe Zoom și live pe pagina oficială de Facebook a Universității Politehnica Timișoara. Mai mult, din acest an Universitatea Politehnica Timișoara pune gratuit la dispoziția elevilor, pe site-ul propriu, în secțiunea dedicată admiterii, a „Culegerii de probleme de matematică pentru examenul de admitere 2021 la Universitatea Politehnica Timișoara” (http://www.upt.ro//img/files/2020-2021/admitere/licenta/Culegere_admitere_UPT_2021.pdf).

Chiar dacă sunt adresate în special potențialilor săi studenți, indiferent de facultatea pentru care optează și independent de forma admiterii (concurs cu probe de verificare sau concurs de dosare), elevilor nu li se solicită nici un fel de angajament faţă de UPT.

Culegerea de probleme de matematică se adresează cu precădere elevilor de liceu care urmează o pregătire sistematică pentru examenul de admitere la o parte din Facultățile Universității Politehnica Timișoara. Cunoscut fiind faptul că una dintre disciplinele fundamentale în pregătirea unui viitor inginer este matematica, rezolvarea problemelor propuse conduce la dezvoltarea competențelor necesare viitorului student la Politehnică.

Problemele propuse acoperă în mare măsură conținuturile impuse prin programele analitice de Ministerul Educației Naționale. În același timp s-a ținut cont și de manualele alternative de matematică utilizate în circuitul liceal. Deși problemele propuse sunt de tip grilă, cu șase răspunsuri, doar unul fiind corect, o parte din ele urmăresc tipurile de probleme date la probele de matematică ale examenului de bacalaureat din ultimii ani. Din acest motiv, prezenta culegere poate fi utilizată și la pregătirea examenului de bacalaureat dar și a unor concursuri școlare.

Ca structură, cartea are trei părți: Probleme de algebră, Probleme de trigonometrie și geometrie plană, respectiv Probleme de analiză matematică. În finalul culegerii sunt prezentate subiectele, cu rezolvările integrale, date în perioada 2014 – 2020 la concursul de admitere la Facultatea de Automatică și Calculatoare și la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, din cadrul Universității Politehnica Timișoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.