COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 8 aprilie 2021

Polițiștii vâlceni continuă acțiunile de prevenire în contextul stării de alertă
Polițiștii vâlceni continuă acțiunile de prevenire în contextul stării de alertă
08/04/2021
„STRUCTURI” și „TANDEM CROMATIC III” – expoziții de artă la Râmnicu Vâlcea
09/04/2021

Joi, 8 aprilie 2021, situația epidemiologică a județului Vâlcea se prezenta astfel:

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 15.025 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și  s-au înregistrat 261 decese.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 253      persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 17 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 219 au forme medii și 17 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 14 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, la agenți economici, unități  de învățământ, o unitate sanitară și în cadrul instituțiilor publice.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.859 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 54.306 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 37.228 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 91.534 de teste în județul Vâlcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent, 673 de persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 707 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică.

Având în vedere creșterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioadă, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

Precizăm totodată că, pentru obținerea de informații legate de COVID-19 și de măsurile care se aplică în această perioadă, puteți apela următoarele numere de telefon, puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică Vâlcea:

 • CALL CENTER – 021 414 44 50 – program Luni – Duminică 08:00 – 22:00;
 • 0758 061 438 (disponibil non-stop);
 • 0250 747 720 cu program de funcționare:  Luni – Joi  08:30- 16:30 și Vineri  08:30 – 14:00.

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 34.988 de persoane (atât din etapa I –  personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale).

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2) este de 55.032, dintre care 46.920 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 2.698 sunt doze de vaccin Moderna și 5.414 sunt doze de vaccin AstraZeneca.

 • Număr persoane vaccinate cu doza nr. 1: 34.988
 • Număr persoane vaccinate cu doza nr. 2: 20.044

Astăzi, până la ora 12:11, au fost vaccinate 543 persoane  – 213 persoane cu doza nr. 1. și 330 de persoane cu doza nr. 2.

Din cele 213 doze administrate astăzi pentru efectuarea dozei de vaccin nr. 1, până la ora menționată mai sus, s-au utilizat:

 • 199 doze vaccin Pfizer BioNTech
 • 14 doze vaccin AstraZeneca

Pentru efectuarea celor 330 doze de vaccin (doza nr. 2) s-au utilizat 330 doze vaccin Pfizer BioNTech.

Administrarea dozelor de vaccin anti COVID-19 în centrele de vaccinare de astăzi este următoarea:

 • Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 10 Rm Vâlcea:  59  doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „ Preda Buzescu” Berbești: 50 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic „ Brătianu” Drăgășani: 34 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul orașului Bălcești: 40 doze
 • Centrul de vaccinare Panait Donici: 60 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Forestier Rm Vâlcea: 66 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” Rm Vâlcea: 65 doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Budești, satul Ruda (cămin cultural): 36 doze
 • Centrul de vaccinare din Călimănești (campus școlar/Liceu Tehnologic Călimănești): 15 doze
 • Sala de sport a Liceului „ Constantin Brâncoveanu” Horezu: 84 doze
 • Spitalul Orășenesc Brezoi (persoane cu vârsta peste 65 ani/persoane cu afecțiuni cronice): 25  doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Antim Ivireanul” Rm Vâlcea: 8 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „ George Țărnea” Băbeni: 1 doză

Precizăm că, începând cu data de 7 aprilie 2021, la nivelul județului Vâlcea au fost deschise încă două centre de vaccinare, în prezent fiind operaționale 16 centre comunitare din județ:  șase  centre în municipiul Râmnicu Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de Sport a Școlii Gimnaziale Anton Pann ( două centre), sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 10, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca si sala de sport a Liceului „ Antim Ivireanul” – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Băbeni (sala de sport a Liceului „George Țărnea” – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Berbești (în cadrul Liceului „Preda Buzescu” ), două centre în orașul Călimănești (în cadrul campusului  școlar/Liceul Tehnologic Călimănești – un centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca și un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech) și două centre în comuna Budești, satul Ruda (în cadrul Căminului cultural – un centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca si un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech). De asemenea, în cadrul centrelor de vaccinare deschise până în prezent sunt și 3 echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private, precum și persoanele cu dizabilități (imobilizate) care au solicitat vaccinarea.

Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară.

sursa: Instituția Prefectului – Județul Vâlcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.