AJFP Vâlcea: 25 mai 2021 – termen limită pentru depunerea declaraţiei unice

În spitalele din Vâlcea sunt internate 62 de persoane confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2
25/05/2021
Biserica de lemn din satul Urși, printre câștigătorii Premiilor Europene pentru Patrimoniu – Europa Nostra 2021
25/05/2021

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vâlcea vă reamintește: Termenul de depunere a formularului 212 “Declaraţie Unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” este 25 mai 2021.

Declarația unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

ANAF recomandă ca Declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:

  • prin intermediul serviciului “Spaţiul privat virtual” (SPV);
  • pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

De asemenea, formularul poate fi depus și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire (data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz).

Pentru completarea şi depunerea declarației unice contribuabilii pot solicita sprijin organelor fiscale astfel:

  • apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60;
  • prin e-mail,  accesând Formularul  de  contact disponibil pe portal  https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spatjul Privat Virtual.

ANAF a creat pe portalul instituțional o rubrică în care se regăsesc toate informațiile detaliate despre declarația unică (Ghid de completare, Formularul 212 pentru descărcare, baza legală etc.), aceasta putând fi accesată la acest link https://static.anaf.ro/static/10/SPV/info_spv.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.