Primăria Râmnicu Vâlcea a obţinut finanţare pentru anveloparea termică a blocului A4 din Ostroveni

Restricții de circulație la Măciuca, Sutești, Căzănești, Milcoiu, Călimănești, Brezoi și Câineni
26/05/2021
Două fete de 15 ani, din Racovița și Copăceni, date dispărute de părinți
26/05/2021

Printr-un Act Adiţional la unul dintre contractele de finanţare pe care Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea le are încheiate cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – contracte ce vizează reabilitarea termică a patru blocuri din zona centrală (Anton Pann, bloc L – Calea lui Traian, bloc L – strada Regina Maria, bloc K – Scuarul Mircea cel Bătrân) şi a două blocuri de la intrarea în municipiu (blocurile 1 şi 2 din zona Troianu) – în cadrul ”Programului naţional privind creşterea performanţei energetic a blocurilor de locuinţe derulat conform OUG nr. 18/2009” a fost introdus şi blocul A4 de pe strada Luceafărului din Ostroveni.

Suma alocată suplimentar de la bugetul de stat este de 1.196.019,85 lei, care acoperă procentul de 60% din valoarea anvelopării termice dedusă prin documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie, diferenţa urmând să fie suportată de la bugetul local – în procent de 15% şi de către locatarii blocului A4 – 25%. Pentru acest imobil a fost demarată achiziţia serviciului de proiectare, după care vor fi iniţiate procedurile de selecţie pentru executantul lucrărilor.

Pregătită pentru accesarea oricăror linii de finanţare disponibile, Municipalitatea Râmnicului are întocmite la acest moment, în diverse stadii, documentaţiile aferente reabilitării termice a încă 20 de blocuri de locuinţe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.