3 idei de activități distractive și educative pentru vacanța de vară

Vlad Craioveanu se alătură echipei Digi FM
18/06/2021
Triplu eveniment, la Muzeul de Artă „Casa Simian” din Râmnicu Vâlcea
19/06/2021

Țrr! Clopoțelul a sunat și s-a încheiat încă un an școlar. Te temi că cel mic va petrece o prea mare parte din timpul liber în fața televizorului, calculatorului sau a tabletei? Majoritatea părinților sunt îngrijorați că piticii lor au petrecut deja zile întregi uitându-se la ecrane în timpul pandemiei și își doresc să readucă plăcerea lucrului manual și a jocurilor în aer liber în sufletele copiilor lor.

Iată 3 idei de activități distractive din care copilul tău va învăța câte ceva ce îi va prinde bine mai târziu:

  • Gătitul

Activitate nu întotdeauna agreată de cei mici, gătitul poate deveni unul dintre jocurile preferate ale copilului tău.  Secretul constă în ,,colorarea’’ mediului de lucru și, bineînțeles, în alegerea unei rețete potrivite. Caută să aranjezi într-un mod cât mai inventiv preparatele pe farfurie, ascultă muzică în timpul realizării sarcinilor mai puțin plăcute, alege ingrediente inedite, care să-i stârnească curiozitatea micului tău ajutor și cu siguranță piticul vă uita că s-a ferit vreodată de activitățile din bucătărie. De asemenea, bucuria de a savura rezultatele delicioase alături de întreaga familie este de neegalat!

  • Cusutul

Chiar dacă, în general, cusutul este mai popular în rândul mămicilor, cu puțin efort poate fi transformat într-o joacă în urma căreia copilul tău poate să se aleagă și cu o jucărie nouă. Școlarii vor fi fascinați când vor descoperi că pot crea cu propriile mâini păpuși colorate având diverse forme sau chiar modele de hăinuțe pe care să le poată îmbrăca atunci când ies la joacă alături de ceilalți copii. Poți găsi cu ușurință nasturi decorativi pentru haine la preț avantajos, paiete în nenumărate culori sau materiale care să-i intrige pe cei mici. Aruncă un ochi pe site-ul Emidale.ro și aprovizionează-te cu tot ceea ce ai nevoie pentru a te distra alături de cel mic! Totul se poate transforma într-o joacă, soluția fiind de multe ori doar la un click distanță.

  • Olăritul

Cu o sumă nu foarte mare de bani îi poți deschide copilului tău ușa către un nou hobby preferat. Tot ce îi trebuie este o roată de olărit pentru copii și un bloc de lut, mai departe rămânând în mâinile lui magia. Vâlcenii se bucură de un mare avantaj: zona este împânzită de maeștrii ai olăritului, care se pot oferi chiar să îi învețe pe cei mici acest frumos meșteșug. Românii au un talent nativ cand vine vorba de arta olăritului, creațiile copilului tău avand inclusiv potențialul de a-i aduce bani de buzunar.

Orice poate fi transformat într-un joc cu resursele necesare și cu un strop de imaginație. Îndeamnă-ți copilul să încerce fel de fel de activități care să-l țină, cel puțin pentru o vreme, departe de ecranul laptopului. Reușita va aduce cu siguranță liniște și bucurie în întreaga familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.