Scandal la Băbeni – agresor arestat după ce a băgat cuțitul într-un bărbat

Rețeaua Vodafone în Europa, alimentată 100% din surse regenerabile
23/06/2021
Protest AOSR
24/06/2021

imagine - ARHIVĂ

Marți, 22 iunie 2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de trei inculpaţi, pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar faţă de unul din aceştia, aflat în stare de reţinere, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

Faţă de doi inculpaţi s-a luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 22 iunie 2021. Inculpatul reţinut a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă. Pentru acesta, judecătorul de drepturi şi libertăţi  a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în seara zilei de 21 iunie 2021, în jurul orei 22.10, inculpaţii, fiind înarmaţi cu obiecte tăietoare, respectiv securi şi cuţit, s-au deplasat la locuinţa bărbatului vătămat, din Băbeni, proferând ameninţări cu moartea la adresa acestuia, în timp ce se aflau în stradă, în dreptul casei, manifestând un comportament violent, prin lovirea porţilor de acces în curtea imobilului, spre a determina bărbatul amenințat să iasă din curte pentru a-l agresa, comportament care s-a manifestat pe o durată de aproximativ 10 minute, până când la faţa locului şi-a făcut apariţia un echipaj de poliţie.

În aceste împrejurări, după ce persoana vătămată, pe fondul conflictului generat de agresori, în legitimă apărare, a lovit cu pumnul pe unul dintre aceştia, un alt agresor, ulterior reţinut, s-a îndreptat în fugă către persoana lovită, fiind înarmat cu un cuţit cu care i-a aplicat acesteia, din faţă, o lovitură în zona abdominală, actul de violenţă având un caracter spontan, executat cu rapiditate, spre surprinderea lucrătorilor de poliţie, care nu au putut împiedica agresarea victimei, care a suferit o plagă penetrantă înjunghiată, fiindu-i pusă în primejdie viaţa.

Inculpaţilor aflaţi sub măsura controlului judiciar li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Investigaţiile au fost efectuate împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Cercetările sunt continuate de oamenii legii pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

***

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.