Vrei să lucrezi în domeniul videochatului? Află acum care sunt riscurile la care te expui

Primăria Râmnicu Vâlcea a premiat 15 nonagenari cu ocazia intrării în Clubul Longevivilor
01/07/2021
2 iulie 2021 – Vinerea culturală la Râmnicu Vâlcea
01/07/2021

A fi model de videochat nu este nici pe departe la fel de ușor cum pare din exterior. Studiourile care se ocupă cu asemenea activități  au luat în ultimii ani cu asalt piața economică din România, multe tinere alegând această cale mai ales datorită câștigurilor destul de importante, care se pot realiza într-un timp relativ scurt.

Deși în țara noastră a lucra în domeniul de videochat este încă un subiect tabu, dominat de numeroase prejudecăți, România se află în topul statelor cu cele mai multe persoane angajate în acest domeniu, adică peste 100.000 de oameni. Este un număr suficient să populeze un oraș de mărimea Sibiului. Cu toate acestea, există multe riscuri pe care trebuie să le iei în considerare dacă vrei să lucrezi ca model de videochat.

Află acum care sunt riscurile la care te expui dacă vrei să lucrezi ca model de videochat:

1. Oferte false

Indiferent de orașul în care alegi să te angajezi, fie că este un studio de videochat în București, în Cluj, în Timișoara sau orice alt oraș, este necesar să fii atentă la ofertele false. Orice sumă care pare prea mare ca să fie adevărată ar trebui să-ți ridice un semn de întrebare, deoarece din activitatea respectivă nu câștigi doar tu ci și patronul companiei respective. Pentru a evita situația neplăcută în care nu ești plătită este recomandat să alegi doar studiourile profesioniste, unde îți vor fi respectate toate drepturile, la fel ca oricărei persoane angajate în diverse alte domenii. Este important, de asemenea, să acorzi o mare importanță sporită detaliilor menționate în contract. Cere lămuriri asupra oricărei informații de care nu ești pe deplin lămurită înainte să semnezi contractul.

2. Furturi informatice

 Un alt aspect căruia trebuie să-i acorzi deosebită atenție este furtul informatic. Din păcate acesta nu este un aspect des dezbătut și adesea este trecut cu vedere ușor, însă orice studio de videochat este obligat să îți păstreze secrete datele personale, identitatea, chiar și ocupația pe care o ai în afara orelor de muncă prestate. Unele studiouri aleg să-și blocheze activitatea în țara noastră, tocmai pentru a proteja identitățiile celor care lucrează aici.

3. Colaborări ilegale

Multe tinere din România aleg ca prim job să devină model de videochat. Neavând experientă, riscul de a da peste oameni care nu își respect îndatoririle este cu atât mai mare. Chiar dacă oferta sună tentant Sub nicio formă nu trebuie să accepți colaborările fără forme legale, pentru că vei fi singura care va avea de suferit. În plus, aceste practici nu sunt altceva decât încercări de fraude, deci sub nicio formă nu ar trebui să fie susținute.

Poți evita toate aceste probleme dacă apelezi la studiouri de încredere, unul precum Kendrastudio.ro, un partener renumit pentru transparență și grija față de modele.

În cazul în care alegi să profesezi ca model de videochat, pe lângă toate aspectele menționate mai sus este vital să nu accepți lucruri prin care ai putea să te simți în vreun fel înjosită. Ține cont că tu ești singura persoană care decide ce vorbește sau ce face. Dacă lucrurile nu se desfășoară în asemenea încetează imediat colaborarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.