COVID-19 în județul Vâlcea: situația epidemiologică la data de 21 iulie 2021

Ziua Imnului Naţional 2021- patru zile de evenimente pregătite de Primăria Râmnicu Vâlcea
21/07/2021
Activități de informare organizate de Serviciul Anticorupție Vâlcea la Titești, în Târgul de Sfântul Ilie
21/07/2021

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 16.455 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, în unitățile sanitare din județul Vâlcea se află două persoane internate  cu SARS-CoV-2 cu formă medie. În acest moment, în județ, nu  există niciun focar de SARS-CoV-2.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 61.684  de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 48.036 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 109.720 de teste în județul Vâlcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent, cinci persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată  și sapte  persoane de află in izolare la domiciliu.

Reamintim cetățenilor că, pentru a obține informații legate de COVID-19 și de măsurile care se aplică în această perioadă, pot apela următoarele numere de telefon, puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică Vâlcea:

 • CALL CENTER – 021 414 44 50 – program Luni – Duminică: 08.00 – 22.00
 • 0758 061 438 (disponibil non-stop)
 • 0250 747 720 cu  program de funcționare:  Luni – Joi:  08.30- 16:30 și Vineri  08.30 – 14.00

În cadrul campaniei  de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 84.381 de persoane.

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2) este de 157.908, dintre care 133.819  sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 4.432 sunt doze de vaccin Moderna, 11.535 sunt doze de vaccin AstraZeneca și 8.122  sunt doze de vaccin Janssen.

 • Număr persoane vaccinate cu doza nr. 1: 84.381
 • Număr persoane vaccinate cu doza nr. 2: 73.527

În cursul zilei de 20.07.2021, au fost vaccinate 359  persoane:

 • 258   persoane (doza nr. 1)
 • 101   persoane (doza nr. 2)

Din cele 258   doze administrate pentru efectuarea dozei de vaccin nr. 1 s-au utilizat:

 • 62 doze vaccin Pfizer BioNTech
 •  196 doze vaccin Janssen

Pentru efectuarea celor  101   doze de vaccin (doza nr. 2) s-au utilizat:

 • 95 doze vaccin Pfizer BioNTech
 • 5 doze vaccin AstraZeneca
 • 1 doza vaccin Moderna

Administrarea dozelor de vaccin anti COVID-19 în centrele de vaccinare din data 20 iulie 2021  este următoarea:

 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Preda Buzescu” Berbești: 6 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Forestier Rm Vâlcea: 54 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” Rm Vâlcea: 35 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic „ Brătianu” Drăgășani: 11 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Călimănești: 28 doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Budești, satul Ruda (cămin cultural): 12 doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Mihăești, sat Buleta: 18  doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Orlești: 6  doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Sutești: 5   doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „ George Tarnea” Babeni : 6 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Antim Ivireanul” Râmnicu Vâlcea : 36 doze

Începând din data de 23 martie 2021, la nivelul județului Vâlcea a fost demarată și etapa a III-a de vaccinare, în prezent fiind operaționale 17 centre de vaccinare comunitare din județ: cinci centre în municipiul Râmnicu Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale Anton Pann, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 10, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca și sala de sport a liceului „Antim Ivireanul” – centru de vaccinare cu vaccin Moderna si vaccin Janssen), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Băbeni (sala de sport a Liceului „George Țărnea” – centru de vaccinare cu vaccin Moderna), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orasul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Berbești (în cadrul Liceului „Preda Buzescu”), un centru în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar/Liceul Tehnologic Călimănești – un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech), un  centru  în comuna Budești, satul Ruda (în cadrul Căminului cultural –un centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech), un centru în comuna Lădești (sala sport din cadrul Liceului Teoretic Lădești), un centru în comuna Mihăești (în cadrul Căminului cultural din satul Buleta), un centru în comuna Orlești (în cadrul Căminului cultural din satul Orlești) și un centru în comuna Sutești (în cadrul sălii de sport din satul Mazili).

Ca urmare a activității de vaccinare reduse, a fost suspendată temporar activitatea în următoarele centre de vaccinare:

 • Orașul Râmnicu Vâlcea – Sala de sport a Școlii Gimnaziale Anton Pann (se continua vaccinarea în celălalt centru din aceeași incintă, cu vaccin Pfizer BioNTech)
 • Orașul Călimănești – în cadrul campusului școlar/Liceul Tehnologic Călimănești – (un centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca)
 • Comuna Budești, satul Ruda (în cadrul Căminului cultural –un centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca)

Începând cu data de 7 mai 2021, a fost demarată în județ și campania de vaccinare cu vaccinul Janssen (de la producătorul Johnson & Johnson). Acest vaccin se administrează atât în cadrul cabinetelor medicilor de familie care și-au exprimat dorința de a vaccina cu vaccin anti COVID-19, cât și în centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Antim Ivireanul” Rm Vâlcea.

Lista medicilor de familie din județ care vaccinează cu vaccin Janssen poate fi găsită pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Vâlcea: www.aspjvalcea.ro.

Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.