În ultimele 24 de ore, ISU Vâlcea a gestionat 29 de misiuni

Bărbat din Copăceni, reținut pentru amenințare, violare de domiciliu și violență în familie
30/07/2021
Zilele Imnului Naţional 2021: Târgul Meşterilor Populari în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea
30/07/2021

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru 18 situaţii de urgenţă.

Echipajele au acționat pentru: 7 traumatisme și 11 diverse afecțiuni medicale. După acordarea primului ajutor calificat, toți pacienţii au fost monitorizați și transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

Pompierii militari din cadrul ISU “General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în ultimele 24 de ore pentru stingerea a două incendii de vegetație uscată în localitatea Făurești, Milești și Găinești unde a ars vegetația uscată și litieră de pădure pe aproximativ 40 de hectare. După aproape șase ore de eforturi, pompierii militari au reușit să stingă incendiul în colaborare cu SVSU din localitate.

Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma folosirii focului în mod intenționat pentru generarea incendiilor, autorii fiind neidentificați.

Având în vedere faptul că majoritatea incendiilor, din perioadele caniculare, se produc la vegetaţie uscată, iar la baza izbucnirii acestora stă neglijenţa cetățenilor, reamintim că în perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.

În această perioadă, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au efectuat alte 6 misiuni de informare preventivă și verificare a respectării măsurilor în contextul COVID 19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.