Incendiu la Casa Științei din Râmnicu Vâlcea

Iată 3 activități noi pe care poți să le încerci dacă îți dorești o schimbare
26/08/2021
Primăria Râmnicu Vâlcea a finalizat montarea a 7 staţii de încărcare pentru maşini electrice
27/08/2021

Miercuri, 25 august 2021, la ora 21.33, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la Casa Științei, în municipiul Râmnicu Vâlcea, pe Bulevardul Tineretului.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat cu flacăra deschisă și degajări de fum la subsolul clădirii, într-un spațiu închis, pe o suprafață de circa 200 metri pătrați.

Emisiile de fum au inundat casele scărilor si etajele superioare. Casa Științei funcționează în regim de hotel la etajele 6, 7 și 8.

Pompierii militari au evacuate un bărbat și o fetiță în vârstă de un 1 an si 9 luni, de la etajul 8. Alte 26 de persoane, persoane cazate și angajații unui dispecerat de taxi, s-au autoevacuat.

Fetița a fost preluată de echipajele SAJ pentru investigații suplimentare și transportare la Spitalul Judeţean de Urgență Vâlcea. Din fericire, la spital nu i-au fost depistate probleme.

Pompierii militari au ajuns la fața locului cu 7 autospeciale, iar SAJ cu două ambulanțe.

Până la stingerea incendiului, au ars articole de mobilier, tâmplărie PVC, izolația fonică a pereților, obiecte de decor aferente spațiului de la subsol. De asemenea, au fost degradate: instalația electrică, tehnică TV, utilități și pereții interiori.

Incendiul a fost lichidat la ora 22.03, iar la ora 23.10, după efectuarea verificărilor, s-a permis accesul în clădire a persoanelor. O autospecială de stingere a rămas la fața locului pentru supraveghere până în jurul orei 01.30.

Joi, 26 august 2021, o comisie va efectua cercetări în vederea stabilirii cauzei probabilă de producere a incendiului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.