Asociația Prietenii Spitalului Vâlcean deschide primul cabinet stomatologic școlar din Budești

Incendiu în Valea Mare, generat de un coș de fum necurățat
05/10/2021
Cursuri gratuite în domeniul IT pentru participanți din Râmnicu Vâlcea
06/10/2021

Prietenii Spitalului Vâlcean deschid primul cabinet stomatologic școlar din Budești

Vineri, 8 octombrie 2021, va avea loc inaugurarea cabinetului stomatologic școlar din comuna Budești, în prezența autorităților locale, a presei și a reprezentanților asociației. În urma unei finanțări primite prin intermediul programului #InStaredeBine, Asociația Prietenii Spitalului Vâlcean va deschide primul cabinet stomatologic școlar din comuna Budești și, totodată, le va oferi celor 300 de copii din comună un minim de servicii medicale stomatologice, ateliere educative pentru prevenirea problemelor de sănătate orală și tratamente stomatologice corespunzătoare gratuite.

Lipsa cabinetelor stomatologice în mediul rural, serviciile stomatologice scumpe, igiena precară, problemele de alimentație și de educație au condus la o situație dezastruoasă a sănătății orale în rândul copiilor din România. Ceea ce ne propunem este ca cei aproximativ 300 de copii din comuna Budești să beneficieze de tratamente gratuite, cât și de multă prevenție, prevenție ce va fi făcută de medicul stomatolog atât în incinta cabinetului, cât și în incinta școlii”, a precizat Gabriela Solomon, reprezentantă a Asociației Prietenii Spitalului Vâlcean.

În cadrul proiectului “Stomatolog în comunitate!”, care se derulează în perioada iulie 2021 – ianuarie 2022, asociația Prietenii Spitalului Vâlcean a amenajat în incinta școlii din comuna Budești un cabinet nou cu echipamente moderne, conform celor mai exigente standarde, care va deservi toți copiii de pe raza comunei, fie că sunt înscriși la unitățile școlare din localitate, fie că frecventează alte unități de învățământ. În cadrul cabinetului, copiii vor beneficia de tratamente stomatologice precum sigilări, detartraje, tratament carii, extracţii dentare, în toate situaţiile intervenţiile fiind gratuite. De asemenea, în următoarele șase luni, copiii și tinerii beneficiari ai proiectului vor participa la sesiuni de informare cu privire la importanța sănătății orale.

Proiectul “Stomatolog în comunitate!” este a doua inițiativă de acest gen a Asociației Prietenii Spitalului Vâlcean, după înființarea, în primăvara acestui an, a unui cabinet stomatologic la școala Buleta din comuna Mihăești, județul Vâlcea. Activitatea cabinetului nou înființat se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor necesare pentru protejarea sănătăţii copiilor şi cadrelor medicale, în contextul pandemiei de COVID-19.

Proiect derulat de Asociația Prietenii Spitalului Vâlcean și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a programului „În stare de bine”

***

Despre Asociația Prietenii Spitalului Vâlcean

Asociația Prietenii Spitalului Vâlcean este printre puținele ONG-uri din județul Vâlcea al cărei principal scop este îmbunătățirea calității serviciilor medicale atât în cadrul spitalului (unde a făcut numeroase donații pentru mărirea confortului pacienților), cât și în afara lui. Asociația s-a implicat activ în multe activități de prevenție, mai ales în sfera sănătății orale. Luând în considerare nevoile identificate în cadrul activităților de prevenție, asociația a ales să continue cu proiecte care includ la tratarea micilor pacienți.

Despre Programul În stare de bine

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil  și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.